Futbol

El Barça acaba amb la imbatibilitat de Cornellà-el Prat imposant-se a l'Espanyol amb autoritat (1-5)

Vuit partits després, l'Espanyol ha contemplat amb impotència com Cornellà-el Prat perdia la imbatibilitat. El conjunt blanc-i-blau no ha pogut fer res per evitar que el Barça -"l'enemic" però també el millor visitant de la Lliga- profanés el seu temple amb una lliçó de futbol i un contundent 1-5. Els de Guardiola han sabut fer front a la pressió ambiental i amb un gol de Pedro i un altre de Xavi a la primera meitat han deixat l'enfrontament gairebé decidit. A la segona i malgrat que l'Espanyol ha buscat la reacció, el Barça no ha perdonat i ha arrodonit la pallissa gràcies a un altre gol de Pedro i dos més de Villa.

Actualitzat
Cornellà-el Prat s'havia erigit com el fortí inexpugnable de l'Espanyol aquesta temporada, permetent a l'afició periquita viure immersa en l'eufòria. A l'hora de la veritat, però, ha hagut de ser el Barça -el primer rival d'entitat que visitava l'estadi espanyolista- qui despertés els aficionats blanc-i-blaus del seu somni.

I és que els periquitos estaven massa ben acostumats. L'equip de Pochettino només havia rebut dos gols en set partits jugats com a local i ha estat arribar el tan esperat derbi per veure com el màxim rival en tenia prou amb mitja hora per silenciar la graderia amb un inapel·lable 0-2.

Mana l'enemic

Perquè el Barça, a més de ser "l'enemic", era i és el líder de Primera i ha estat amb caràcter amb què el Barça ha superat la bona pressió inicial de l'Espanyol. Els de Pochettino han sortit amb empenta, ajudats pel suport incondicional de Cornellà-el Prat. A diferència del derbi de la temporada passada, però, els locals no han sabut mantenir el ritme elevadíssim i han anat cedint la iniciativa a un Barça extraordinari.

Els de Guardiola no han estat tan estètics ni tan alegres com en altres ocasions però s'han plantat bé sobre la gespa i amb un futbol pràctic i unes idees molt clares han aprofitat excel·lentment la debilitat de Chica i Dídac per castigar l'Espanyol per les bandes.

Osvaldo ha estat el primer d'obrir el foc amb un xut que Valdés ha aturat amb solidesa en els primers minuts. A partir d'aquí, el Barça s'ha anat imposant, esvaint tota resistència local. Primer ha avisat Messi amb una rematada que Kameni ha aturat en dos temps. Després, ha estat Alves qui ha desaprofitat un cara a cara amb el camerunès i ha acabat cedint incomprensiblement una mala pilota a Messi, que l'argentí ha enviat als núvols. A la tercera, però, els de Guardiola no han perdonat.

Primera aparició de Pedro

En el minut 19, Puyol ha tallat una pilota al mig del camp davant Callejón i ha possibilitat una combinació de Pedro amb Messi que ha acabat amb una assistència vertical de l'argentí cap al canari. Pedro ha guanyat l'esquena a la defensa blanc-i-blava, ha encarat Kameni i no ha perdonat. L'Espanyol ha protestat la jugada perquè Callejón, fent comèdia, reclamava una falta des del terra.

Deu minuts després, el Barça ha aprofitat la falta de reacció dels de Pochettino per fer el 0-2. Pedro -portentós- ha entrat per l'extrem esquerre, ha cedit a Messi i aquest ha centrat perquè Xavi, al segon pal, signés el segon en una doble rematada.

Molt podrien haver canviat les coses si en el 35 Valdés no hagués evitat una claríssima ocasió de Callejón amb una aturada prodigiosa. El Barça, malgrat tot, ha continuat dominant i Villa bé podria haver fet el tercer si, just abans del descans, no s'hagués adormit en un altre cara a cara amb el porter periquito.

Sentència contundent

A la segona meitat, el Barça ha volgut evitar qualsevol reacció dels locals i ha arrencat concentradíssim. Pedro i Iniesta han desaprofitat dues bones aproximacions però, com a la primera meitat, ha calgut esperar a la tercera per ampliar el marcador. Pedro ha fet el 0-3 després que Kameni ha rebutjat malament un cacau col·locadíssim de Messi des de la frontal. Lluny d'abaixar els braços, l'Espanyol ha tirat d'orgull i tres minuts després ha escurçat diferències gràcies a Osvaldo.

Ha estat només un miratge perquè, després d'uns minuts d'incertesa blaugrana, el Barça ha recuperat la seva identitat castigant sense pietat el rival. Villa, molt incisiu des de l'esquerra, ha posat en evidència la fragilitat de l'avançada defensa local per plantar-se dues vegades sol davant Kameni i arrodonir el marcador amb dos gols gairebé consecutius. L'1-5 ha tancat el partit i Cornellà-el Prat només ha pogut acceptar la superioritat blaugrana i ovacionar Iniesta en record del seu gest al Mundial amb Dani Jarque. Un digne final per a un derbi d'un únic color: el blaugrana.