Barça

El Barça oblida un dia carregat de despropòsits amb una victòria sobre l'Osasuna per 0-3

El Barça ha escombrat tot rastre de polèmica després d'un dissabte convuls amb un solvent triomf davant l'Osasuna per 0-3. El conjunt de Pep Guardiola s'ha sobreposat a un viatge agònic fins a Pamplona silenciant un hostil Reyno de Navarra amb la que és la setena victòria consecutiva dels blaugranes lluny del Camp Nou. Els de Camacho han començat fortíssims però s'han acabat diluint davant la seriositat d'un Barça que ha sentenciat amb gols de Pedro, a la primera meitat, i dos més de Messi, un dels quals de penal, a la segona.

Actualitzat
El Sadar encara no coneixia la derrota i ha calgut que el visités el Barça per veure el seu equip perdre a casa per primer cop aquesta temporada. De fet, l'equip català no ha fet res més que allargar la seva ratxa impecable lluny del Camp Nou i amb aquesta ja són set les victòries dels de Guardiola en set desplaçaments.

Una dada brillant que no ha pogut evitar un dissabte estrany, marcat pel reguitzell d'anades i vingudes que han condicionat el viatge dels catalans a Pamplona. I malgrat que el Barça ha arribat poc abans de les vuit del vespre a la capital navarresa, obligant a endarrerir l'inici del partit fins a les 20.45, els de Guardiola han deixat enrere tot contratemps resolent de manera incontestable una visita complicada davant d'un rival hostil.

Pedro calma el partit

El Barça ha saltat a la gespa amb el mateix onze que va apallissar el Reial Madrid però, potser condicionat pel polèmic viatge a Pamplona, a l'equip li ha costat entonar-se. En aquest temps, l'Osasuna ha ofegat els blaugranes amb una pressió asfixiant que ha dificultat moltíssim el joc de posició i de toc dels catalans. Els de Camacho duien la iniciativa i no ha estat fins al minut 26 quan el Barça, en la seva segona ocasió perillosa que tenia, inaugurava el marcador i difuminava l'ambició dels locals. Una jugada col·lectiva dirigida per Messi des de la mitja punta permetia l'argentí assistir verticalment a un Pedro que, sol davant Ricardo, no perdonava.

Amb el 0-1, el Barça ha passat a dominar el partit. Tot seguit, Messi enviava una pilota al pal i permetia capgirar la dinàmica compromesa amb la qual havia començat el duel. Camacho donava entrada a Pandiani però l'Osasuna no podia evitar anar empetitint-se a mesura que avançaven els minuts. Això ha permès als catalans arribar al descans amb molta tranquil·litat, sense que els locals hagin arribat clarament als dominis de Valdés però, alhora, sense que el Barça pogués eixamplar el seu avantatge en el marcador.

Sentencia final

A la segona meitat el guió del partit ha canviat totalment. El Barça s'ha convertit en l'únic amo i senyor sobre la gespa i, amb paciència i futbol, ha anat tancat l'Osasuna, mastegant les jugades i afeblint el rival. Ha estat qüestió de minuts que aquest domini es convertís i en gols i aleshores ha emergit la figura de Leo Messi. Després d'un bon grapat d'oportunitats, en el minut 64, Villa ha habilitat l'argentí perquè aquest trenqués l'avançada defensa navarresa i aprofités la indecisió de Sergio i Ricardo per sentenciar amb un ràpid contracop.

A partir d'aquí s'han succeït les ocasions del Barça davant d'un rival tocat. Messi i Villa perdonaven abans que l'argentí -sempre Messi- provoqués un penal que ell mateix transformava amb el 0-3. Era el minut 83 i, malgrat tot, els blaugranes encara haurien pogut fer més gran la golejada, però finalment el partit ha acabat amb un incontestable 0-3 que deixa el Barça més líder.