Atletisme

José Luis Blanco confirma que l'estan investigant per un positiu

José Luis Blanco, medallista de bronze en 3.000 metres obstacles als Europeus de Barcelona, ha revelat que la Federació Espanyola d'Atletisme li ha obert expedient sancionador per un presumpte positiu detectat en un control de dopatge després de proclamar-se campió d'Espanya a Avilés. "No tinc per què amagar-ho, fa uns dies se m'ha obert un expedient sancionador per part de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme per un presumpte positiu el 18 de juliol a Avilés, amb motiu del Campionat d'Espanya del 2010. La irregularitat d'aquest presumpte positiu se'm va comunicar 72 dies després d'aquest campionat!", afirma Blanco a través d'un comunicat.

Actualitzat
Blanco pensa que no s'ha d'"amagar o avergonyir de res ni de ningú". "Al llarg de la meva dilatada vida esportiva", explica, "mai he comès cap infracció, no he pres cap substància prohibida. He presentat un ampli dossier d'al·legacions, on puc demostrar la meva innocència completa i absoluta".

El positiu de Blanco, segons informa el diari "Sport", hauria estat per eritropoietina (EPO), una substància utilitzada per obtenir una millora a l'oxigenació dels músculs. El gironí, que va ser subcampió d'Europa el 2006, recorda que des del 14 de juny al 4 de setembre del 2010 ha passat nou controls en quatre països diferents. "A més, al Campionat d'Europa de Barcelona 2010 vaig sol·licitar voluntàriament, a la final, control antidopatge, a banda d'un altre control oficial que se'm va fer en semifinals".

Blanco subratlla que, a l'espera d'una resolució ferma sobre el cas, ha de ser "respectuós amb aquestes autoritats esportives i esperar la seva decisió". "Fins llavors", conclou, "espero que es respecti el dret fonamental a la presumpció d'innocència, que mereix tota persona, i que la Constitució espanyola empara".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut