Barça

El Barça humilia un Almeria entregat i suma la sisena victòria consecutiva a domicili (0-8)

El Barça de Guardiola no ha tingut pietat de l'Almeria del seu bon amic Juanma Lillo i els blaugranes han protagonitzat un autèntic recital que ha acabat amb un resultat d'escàndol (0-8). En la primera meitat el partit ja ha quedat sentenciat amb 5 gols (dos de Messi, un d'Iniesta; un de Pedro, i un d'Acasiete, en pròpia porteria). A la represa, el festival blaugrana ha continuat, i de nou Messi i dos gols més de Bojan han acabat d'enfonsar el conjunt local. Els blaugranes han igualat la major golejada a domicili de la història del campionat.

Actualitzat
El Barça només ha necessitat 45 minuts per deixar sentenciat el partit a l'estadi Jocs del Mediterrani. En una primera meitat de somni, els blaugranes han esclafat sense pietat un Almeria completament entregat i que ha vist com anaven caient els gols a la porteria d'un impotent Diego Alves. En 37 minuts el Barça ja havia perforat la meta local en cinc ocasions. Dos de Messi, que ha arribat als 100 gols en la Lliga; un d'Iniesta; un de Pedro, i un altre d'Acasiete, en pròpia porteria. Una autèntica exhibició i això que a la banqueta local hi ha un bon amic de Pep Guardiola com Juanma Lillo. El tècnic blaugrana, que no ha tingut pietat del seu gran col·lega, a més s'ha permès el luxe de reservar Gerard Piqué, tot pensant en el clàssic.

Guardiola ha aprofitat l'ampli marcador per donar descans a Xavi, Iniesta i Pedro, i ha fet entrar Bojan. Però el festival blaugrana no s'ha aturat aquí. Valdés, gairebé un espectador més, s'ha hagut de lluir desviant un xut de Piatti que s'ha acabat estavellant al travesser en l'únic senyal de vida d'un Almeria que ha seguit patint una autèntica tortura. El de Linyola no ha desaprofitat l'ocasió per sumar-se a la festa i ha picat la pilota suaument per superar Diego Alves i fer el sisè. I de nou ha aparegut Messi, que no en té mai prou. El "10" blaugrana s'ha fet el seu particular homenatge amb el setè. L'argentí ha sabut aprofitar un mal refús de Diego Alves, que no ha tingut la seva nit. Messi ha estat, precisament, qui ha regalat el vuitè gol a Bojan.

Amb aquest triomf incontestable, el Barça ha sumat la sisena victòria consecutiva lluny del Camp Nou i a més ha igualat la major golejada a domicili de la història de la Lliga, que datava de la temporada 1959-1960, quan el conjunt blaugrana es va imposar al camp del Las Palmas per idèntic marcador. Ara, els blaugranes podran afrontar amb molta més tranquil·litat el partit de dimecres que ve contra el Panathinaikos a la Champions i sobretot l'esperat clàssic del Camp Nou contra el Reial Madrid.

Lillo és acomiadat

Si delicada era la situació de Juanma Lillo abans de la visita del Barça a Almeria, la sonada derrota del seu equip davant els catalans no ha fet res més que precipitar una decisió que s'intuïta. El tècnic basc del conjunt andalús ha estat destituït poc després del 0-8 i es converteix en el quart entrenador de Primera que és acomiadat. Abans ho havien estat Antonio Álvarez (Sevilla), Jesualdo Ferreira (Màlaga) i José Aurelio Gay.