Barça

El Barça salda l'eliminatòria amb una golejada davant del Ceuta (5-1) però amb lesió de Milito

El Barça ha passat a vuitens de final de la Copa del Rei amb una golejada davant del Ceuta, de Segona B (5-1). Els gols de Nolito i Milito van deixar el partit molt encarat ben aviat per als homes de Guardiola, que aquest dimecres va alinear un onze ple de suplents. Bojan va fallar un penal. El Ceuta va jugar 60 minuts amb un home menys per expulsió de Moreno, però, tot i així, va fer un bon gol, obra de Guzmán. La pitjor notícia va ser la lesió de Milito, que té un trencament del bíceps femoral. En la segona part, els blaugrana van rubricar el marcador amb gols de Pedro, Bojan i Messi.

Actualitzat
Inici demolidor

Ben aviat el Barça va demostrar que lluny de relaxar-se i especular amb el 0-2 de l'anada oferiria un bon espectacle als prop de 40.000 espectadors que van anar al Camp Nou. Nolito, en el minut 2, va fer una excel·lent jugada personal. El del B va fer dues retallades i va definir perfectament superant per alt el porter Fock. Un a zero i el partit arrencava elèctric. Quatre minuts després, una nova jugada de qualitat dels blaugrana va acabar amb el 2-0. Thiago fa un bon control i Milito, incorporant-se des del darrere, s'inventa un potent xut creuat. Sorprenentment, el central va definir com un davanter centre, amb contundència i eficàcia.

El Ceuta, però, no es va ensorrar i dos minuts després del gol de Milito va disposar d'una clara ocasió mitjançant una contra que Guzmán va enviar lleugerament alta per sobre de la porteria de Pinto. El Ceuta, tot i la diferència de categoria, es va mostrar com un rival valent que va buscar la porteria blaugrana. Però els nord-africans pagaven cara cada errada. Va ser el cas en la següent jugada, en què Bojan va marxar directe cap a la porteria del Ceuta. Víctor Moreno el va derribar dins l'àrea i l'àrbitre va xiular penal i expulsió. El mateix Bojan va xutar el penal, però va enviar la pilota al pal. El Ceuta va retallar diferències amb un gol de Guzmán molt bo. Gilson va fer una passada de cullera a Seguro, que es va fer una autopassada, va superar Bartra i la seva assistència la va rematar a plaer Guzmán. Una acció excel·lent del quadre ceutí que rebia un merescut premi al seu atreviment.

Milito es lesiona

En el minut 38 va arribar la pitjor notícia del partit. Milito es va posar la mà a la part posterior de la cuixa i va demanar el canvi. Visiblement adolorit, l'argentí va haver de marxar del camp i no podrà jugar els propers partits de Lliga, en els quals hauria estat titular per la sanció de Piqué. L'argentí té un trencament del bíceps femoral i avui se sotmetrà a més proves per determinar el període de baixa.

Espectacle a la segona

El Barça va afrontar la represa amb un esperit semblant al de l'inici del partit. Amb l'equip bolcat a l'atac, Pedro va engaltar un fort xut creuat des de la frontal que va superar el porter Fock. Thiago Alcántara va estar a punt de fer el quart gol en una jugada estil Messi. El migcampista del B va fer dues retallades en curt sortint del balcó de l'àrea, però el xut creuat el va aturar Fock amb la punta dels dits. Sorprenentment, Guardiola va donar entrada a Leo Messi, que va substituir Pedro. Precisament va ser Messi qui va fabricar el quart gol del Barça. L'argentí va aixecar la pilota per sobre del porter del Ceuta amb una fina cullera, l'esfèrica va arribar a Bojan que, ara sí, va poder marcar a porteria buida. El de Linyola es va poder reconcil·liar amb el gol després de molts partits d'infortuni.

Dos minuts després va ser el mateix Messi qui va marcar. Assistència de Thiago, el millor jugador del partit, que Messi des de la frontal creua perfectament fora de l'abast de Fock. L'argentí no entén de partits sentenciats i sempre juga per marcar. Partit dat i beneït. El Ceuta ni la va veure, en una segona part plàcida per a un Barça que ja està classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei.