Barça

El Barça es retroba amb la seva millor versió i goleja un pobre Sevilla al Camp Nou (5-0)

Ambient de gala, onze de gala i triomf de les grans ocasions. El Barça s'ha retrobat amb la seva millor versió i ha golejat un desastrós Sevilla que encadena set anys consecutius de derrotes al Camp Nou. Els blaugranes han encarrilat el partit amb un gol matiner de Messi i Villa ha trencat la seva sequera particular fent el segon, un autèntic golàs. A la represa, i amb els andalusos jugant amb deu per l'expulsió de Konko, el Barça ha culminat la plàcida golejada amb tres dianes més: la tercera de Dani Alves, que ha aprofitat un regal de Romaric; la quarta de Messi, i la cinquena i definitiva de Villa. En resum, un autèntic recital que situa el Barça a un punt del Reial Madrid a la classificació. El pols entre els dos grans continua.

Actualitzat
Sortida en tromba d'un Barça que no ha trigat ni un minut a crear la primera ocasió de perill, amb un xut de Xavi de fora l'àrea, i que, abans de complir-se el minut tres de partit, s'ha avançat al marcador gràcies a Leo Messi. El novè gol de l'argentí en nou partits contra el Sevilla. Domini absolut del Barça, que s'ha permès el luxe de jugar en molts moments de cara a la galeria, i que ha passat per sobre d'un Sevilla que no ha tingut gairebé opcions davant de Valdés. Un xut creuat de Luis Fabiano ha estat l'únic avís de perill dels visitants en tota la primera part.

Els andalusos no han sabut com aturar la ràpida circulació de pilota dels blaugranes, que han fet el segon després d'una jugada de mestre de Messi. Villa ha trencat la mala ratxa personal amb un golàs marca de la casa. Abans del descans, túnels de Pedro a Konko. Falta del sevillista, que ha vist la segona groga i ha deixat el seu equip amb deu jugadors amb tota la segona meitat per endavant.

Recital i maneta

Alves ha estat el protagonista en l'arrencada de la segona part. Primer amb un xut entre dos defenses que ha acabat aturant Varas i, gairebé en l'acció següent, marcant el 3 a 0 aprofitant un regal de Romaric. El brasiler no l'ha volgut celebrar. Amb el partit decidit, Guardiola ha donat descans a Xavi, que s'ha endut l'ovació del públic. Ha estat poc abans que Messi fes el quart en una acció en què fa de tot. Roba la pilota, encara, dribla la defensa per velociat i xuta ajustat al pal. Un altre recital ofensiu de l'argentí, un autèntic malson per a la defensa sevillista.

El marcador es podia haver ampliat si no hagués estat perquè Dabo ha salvat sota pals una rematada de Villa. L'asturià, però, no ha fallat en l'última acció del partit. El seu xut creuat des de la frontal ha suposat el definitiu 5 a 0. Amb aquesta maneta plàcida, el Barça s'ha retrobat amb la seva millor versió i es manté a només un punt del Reial Madrid a la classificació.