Esports

Xavi Hernández, guanyador del primer Premi Catalunya de l'Esport

Xavi Hernández, campió aquest estiu del mundial de futbol, ha estat el guanyador del primer Premi Catalunya de l'Esport, una iniciativa de la Generalitat amb el suport de TV3 i de Catalunya Ràdio. Aquest guardó distingeix Xavi com a millor esportista català de l'any. El futbolista de Terrassa ha estat escollit per un jurat especialitzat que triava d'entre una llista de 10 candidats escollits per votació popular a través del portal elsesports.cat. En aquest cas, la tria del jurat ha coincidit amb la votació popular, que s'ha decantat àmpliament per Xavi. La llista de finalistes l'han completat Toni Elias, Kilian Jornet, Pau Gasol, Josep Guardiola, Joan Carles Navarro, Gerard Piqué, Carles Puyol, Joaquim Rodríguez i Laia Sanz.

Actualitzat
Hi ha hagut acord unànime tant en la votació popular com dins del jurat del Premi Catalunya de l'Esport 2010, que després de l'última reunió ha fet públic el guanyador de la primera edició: el futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández. El jurat ha volgut destacar que a la tria final han arribat deu nominats de sis especialitats esportives diferents.

El president del jurat i vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha reconegut que el guardó neix amb la vocació de premiar esportistes que projecten l'esport català a l'exterior.

El Premi Catalunya de l'Esport 2010 és una iniciativa conjunta de la Secretaria General de l'Esport amb el suport del Departament d'Esports de TV3 i Catalunya Ràdio. L'entrega del premi a Xavi Hernández es farà al desembre en els transcurs d'un programa especial de l'"Esport club" de Televisió de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut