Motor

Mor el pilot japonès Shoya Tomizawa després d'un accident al Gran Premi de San Marino

El japonès Shoya Tomizawa va morir aquest diumenge després de tenir un accident greu en el transcurs del GP de San Marino de Moto2. El japonès, de 19 anys, tenia múltiples traumatismes al tòrax, l'abdomen i el crani, a més de diverses hemorràgies internes. Quan faltaven quinze voltes, De Angelis, Redding i Tomizawa, que eren al grup del capdavant de la cursa, van tenir un accident. Al japonès, després de relliscar i anar a terra, li va passar per sobre la moto de Redding i després va topar amb la de De Angelis. No hi havia una mort en el Mundial de motociclisme des de l'any 2003, quan el també japonès Kato va perdre la vida després d'un accident a Suzuka.

Actualitzat
El nipó va perdre la vida a l'hospital de la localitat italiana de Riccione, on havia estat traslladat en ambulància davant la gravetat de les lesions, segons van confirmar fonts del mateix centre mèdic. El nipó va caure quan anava quart, a la volta 13, al famós "curvone", un tram en què les motos arriben als 240 quilòmetres per hora. De Angelis i Redding, que el seguien molt de prop, no el van poder esquivar i li van passar per sobre.

En un primer moment, Tomizawa va ser reanimat perquè havia tingut una aturada cardíaca, però poc després el doctor Macchiagodena, director mèdic del Mundial, ja explicava que hi havia molt poca esperança: "El pilot es troba en estat crític. L'hem reanimat i està estable, però en condicions molt, molt crítiques. Té múltiples traumatismes al crani, al tòrax i a la zona abdominal, a més d'hemorràgies internes. Es debat entre la vida i la mort, tot i que encara té ritme cardíac."

Minuts abans de confirmar-ne la mort, Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna, l'empresa organitzadora del Mundial de motos, deia: "El porten en una UVI mòbil a l'Hospital de Riccione. Si és viu? Sí, però està molt malament. Perilla la seva vida, però val la pena que el portin en ambulància en lloc de fer-ho en helicòpter perquè aquesta és la manera de poder seguir donant-li el tractament que necessita. Ha entrat en coma en el moment de la caiguda. Manté el batec cardíac, però està molt malament."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut