Futbol

L'Europa dóna la sorpresa contra el Sant Andreu i s'emporta el Torneig dels Històrics (0-2)

Sorpresa al Torneig dels Històrics del futbol català. L'Europa ha superat el Sant Andreu per 0-2 i s'ha proclamat campió de la 25a edició, en un matx en què l'equip de Tercera ha estat superior a un etern candidat a pujar a la Segona Divisió. El primer gol de l'Europa ha arribat al minut 35. Després de tenir tres bones ocasions, Cebri ha acabat superant el porter Oliver, que fins aleshores havia estat molt inspirat. Els escapulats han sentenciat la final a l'inici de la represa. Remo ha tret un córner molt tancat i el capità, Àlex Cano, ha pentinat la pilota al fons de la xarxa. El títol ha acabat marxant cap a Gràcia.

Actualitzat
L'equip de Tercera s'ha imposat al que al juny aspirava a ser de Segona. Sensacional, l'Europa, seriós i amb molts recursos davant un Sant Andreu que no ha pogut imposar la seva superioritat. La final no hauria tingut color si no hagués estat pel porter andreuenc Oliver, inspiradíssim davant Cebri als dos minuts de partit.

Oliver ha tornat a estar atent als 25 minuts, davant una centrada xut d'Aitor González que ha desviat a córner. I ha tornat a estar espectacular una vegada més davant Cebrià Queralt, amb una molt bona reacció que ha evitat el primer gol dels graciencs. Finalment, però, la insistència de l'Europa ha tingut premi i al minut 34 Cebri s'ha avançat molt bé a la sortida d'Oliver després d'una centrada de Remo.

La rèplica del Sant Andreu s'ha vist frustrada per l'àrbitre, que ja s'havia empassat un penal absurd d'Alberto sobre Joel al minut 9 i que a la represa se n'ha menjat un altre de Pociello sobre Aday. Els escapulats, crescuts, han acabat fent el 0-2 al minut 57, amb un gol de murri del capità Àlex Cano després d'un llançament de córner molt tancat de Remo, un dels més destacats de l'enfrontament.

El Sant Andreu ha recuperat el seu futbol amb Hèctor Bueno i Miguélez sobre el camp, però no ha pogut definir les ocasions i el 25è Trofeu dels Històrics se n'ha anat cap a Gràcia. L'alegria dels jugadors graciencs al final del partit estava més que justificada.