Mundial

Alemanya derrota l'Uruguai en un intens partit i acaba tercera del Mundial (3-2)

Alemanya s'ha emportat el premi de consolació al Mundial de Sud-àfrica en imposar-se a l'Uruguai per 3-2 en el partit pel tercer i quart lloc, disputat sota un gran diluvi al Soccer City de Johannesburg. En un duel vibrant i amb moltes alternatives, Müller ha avançat els alemanys i Cavani ha empatat pels "charrúas", resultat amb el qual s'ha arribat al descans. Només començar la represa, Forlán ha posat per davant els sud-americans però Jansen i Khedira, amb dos cops de cap, han permès Alemanya assolir la tercera plaça. Forlán, ja en temps de descompte, hauria pogut forçar la pròrroga però ha estavellat un llançament de falta al travesser.

Actualitzat
L'Uruguai i Alemanya buscaven el tercer lloc del Mundial. Forlán i Müller buscaven marcar per optar a convertir-se en el màxim golejador de la competició. Noranta minuts després del repte, els de Joachim Löw s'han emportat la victòria amb la inestimable ajuda dels dos candidats al títol realitzador. Amb Müller de referència, la selecció germànica ha aconseguit fer el primer pas, després que la jove perla del Bayern de Munic hagi rematat al fons de la xarxa un refús de Muslera a un potent xut de Schweinsteiger. Però precisament una pèrdua de pilota del capità alemany davant Diego Pérez ha acabat amb la rematada de l'empat de Cavani en el minut 28, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

L'inici de la represa ha estat encara més vibrant que els primers 45 minuts. Si Müller havia aconseguit la cinquena diana en el campionat, Forlán no ha estat menys: servei d'Arévalo Ríos i obra d'art del davanter de l'Atlètic de Madrid, que ha fet el 2-1 amb una espectacular volea. Més emoció de cara a diumenge: Müller, Forlán, Sneijder i Villa, tots quatre empatats a cinc gols en la llista de màxims golejadors del Mundial.

L'emoció s'ha mantingut durant tot el partit en la lluita per la tercera plaça, perquè Alemanya no s'ha donat per vençuda i una magnífica centrada de Boateng ha acabat amb una rematada de cap de Friedrich al fons de la xarxa de Muslera, que ha fet una mala sortida. El 2-2 ha estat la penúltima paraula dels alemanys, que han firmat el 3-2 definitiu a vuit minuts del final. Després d'un córner servit per Özil, la pilota rebota de forma estranya en Lugano i reacció ràpida de Khedira, que també de cap ha batut per tercera vegada la meta "charrúa". L'Uruguai no s'ha rendit i ja en temps de descompte Forlán ha estat a punt de forçar la pròrroga però el seu llançament de falta s'ha estavellat al travesser de Butt, que ha estat titular en el lloc de Neuer. Per un pal, l'Uruguai no ha empatat a tres. Per un pal, Forlán no és en aquests moments el màxim golejador del Mundial, a l'espera de la gran final de diumenge entre Espanya i Holanda en el mateix escenari.

Després de la decepció per la derrota contra la selecció espanyola en les semifinals del torneig, els alemanys s'han emportat el premi de consolació i han rebut les medalles com a tercers classificats del Mundial de mans del president de Sud-àfrica, Jacob Zuma, i del de la FIFA, Joseph Blatter. Els uruguaians, per la seva banda, acaben la competició amb un bon regust de boca tot i la derrota després de tornar a l'elit del futbol mundial.