Barça

Els socis voten pel canvi escollint un Sandro Rosell que advoca per la ruptura amb el laportisme

Sandro Rosell es convertirà el pròxim 1 de juliol en el 39è president del FC Barcelona. La sobirania dels socis blaugrana ha escollit àmpliament aquest empresari de 46 anys com a nou màxim responsable del club i ha dipositat a les seves mans el govern del Barça per als pròxims sis anys. Malgrat el suport majoritari rebut en uns comicis històrics, no són pocs els reptes i les incògnites que Sandro Rosell haurà d'afrontar d'ara endavant per mantenir el camí triomfant que segueix el Barça en l'actualitat.

Actualitzat
Ha guanyat el favorit, l'antítesi i la ruptura. Ha guanyat el canvi. Sandro Rosell serà el nou president del Barça gràcies a una victòria aclaparadora en uns comicis històrics que posen punt final al laportisme. Perquè si alguna cosa simbolitza l'elecció de Rosell és, precisament, el triomf de la cara més visible de l'oposició a Joan Laporta en els últims cinc anys. I malgrat tot, no deixa de ser irònic. 

Alexandre, Sandro, Rosell va aparèixer en l'escena blaugrana de la mà de Joan Laporta com a peça fonamental de la candidatura que el 2003 va fer-se amb la presidència del club contra tot pronòstic derrotant Lluís Bassat. Aquest empresari barceloní de 46 anys amb experiència en el màrqueting esportiu i vincles professionals amb la marca esportiva Nike va passar a governar una de les parcel·les més importants del Barça: la vicepresidència esportiva. 

Ell va fer possible el fitxatge de Ronaldinho però ràpidament les seves decisions van topar frontalment amb molts membres d'aquella junta i, fins i tot, la secretaria tècnica, en mans de Txiki Begiristain. La situació, insostenible, va culminar amb la seva dimissió el juny del 2005. Des d'aleshores, amb més o menys visibilitat i amb més o menys suports explícits, Rosell va començar a treballar per postul·lar-se com una alternativa a la presidència del club. D'home fort dins del club va passar a erigir-se en el màxim proscrit.

En aquest període i tal com s'ha vist en la campanya electoral, Rosell s'ha erigit com el màxim rival de Joan Laporta. Però ni els èxits esportius i socials de Laporta ni les ombres que envolten la figura de Rosell han evitat que aquest acabés convertint-se en el nou president culer.

Dubtes i incògnites 

I partir d'ara, molts interrogants. Sandro Rosell afrontarà els primers dies de la seva presidència amb molta feina per fer. La planificació de la plantilla de cara a la pròxima temporada, el futur de Guardiola, la continuïtat de Txiki Begiristain, el paper de Johan Cruyff, el compromís catalanista del club, el possible retorn dels Boixos Nois a les graderies del Camp Nou, la situació econòmica, el paper de la Masia, el pes de la resta de seccions... Són només alguns dels primers reptes que haurà d'afrontar el nou president tenint en compte, a més, que fins al pròxim dia 1 haurà de cohabitar amb el president sortint, Joan Laporta.  
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut