Handbol

El Barça Borges derrota el Txekhovskie 27-34 i s'enfrontarà amb el Kiel en la final de la Lliga de Campions

El Barça Borges tindrà diumenge l'oportunitat de coronar-se campió d'Europa per vuitena vegada en la seva història. L'equip blaugrana s'ha guanyat el bitllet per a la final continental després de vèncer amb solvència el Txekhovskie per 27-34. Els homes de Xavi Pascual han tingut menys problemes dels previstos per superar el seu rival i han estat clarament superiors al conjunt rus. Al descans, els catalans ja dominaven 11-17, i malgrat que els de Vladimir Maximov han reaccionat a l'inici del segon temps, el Barça ja no ha deixat escapar la victòria final. El rival dels blaugranes en la lluita pel títol serà el Kiel, que en la segona semifinal ha derrotat el Ciudad Real per 29-27.

Actualitzat
Xavi Pascual, potser conscient de la superioritat del Barça, ha començat la semifinal amb un equip titular ple d'homes menys habituals com Igropulo, Garabaya i Rocas. El tècnic blaugrana ha volgut dosificar els seus jugadors i al llarg del partit ha establert rotacions i ha donat descans a les peces bàsiques de la seva plantilla pensant ja en la possible final. I, de fet, a Pascual no li ha faltat raó perquè només iniciar-se l'enfrontament ja ha quedat demostrat el major poder dels culers -en físic, en atac, en defensa, en concentració...- respecte al seu rival.

El Txekhovskie, adormit, ha pagat un inici de partit molt irregular en què el Barça, molt més inspirat, ha obert un lleu forat en el marcador gràcies a les intervencions matineres i ha mantingut en tot moment un avantatge de tres i quatre gols (1-5, 4-8, 6-10, 7-12). La defensa culer ha bloquejat l'estàtic i previsible atac rus i n'ha tingut prou amb uns atacs fluids per arribar al descans amb un 11-17 que semblava definitiu.

Reacció russa

Els de Vladimir Maximov, però, no s'han donat per vençuts i han començat el segon temps amb tota la intensitat que els ha mancat en els primers 30 minuts. Un parcial de 4-0 ha obert un període d'incertesa en l'esquadra barcelonina, incapaç de plantejar dificultats al joc ofensiu dels russos. Víctor Tomás i Saric han evitat que el naufragi es consumés malgrat que el Txekhovskie s'ha situat només tres gols per sota (19-22).

Xavi Pascual, llest, ha aturat el partit amb un temps mort estratègic, i en un obrir i tancar d'ulls el Barça s'ha espolsat la por i ha tornat a comandar el partit. Hansen, Rutenka, Noddesbo i un extraordinari Juanín han permès que l'equip blaugrana castigués el rival amb un parcial de 3-0 i recuperés la iniciativa. El Txekhovskie  ha tornat a situar-se a tres gols per sota (22-25) però ha estat només un cop de fe ja que ha vist que era incapaç d'igualar l'enfrontament i s'ha acabat rendint a un Barça que, a plaer, s'ha limitat a conservar la diferència fins a assegurar-se el triomf per 27-34 i, alhora, el bitllet per a la final de Colònia.

El Kiel, rival en la gran final

El Barça ja coneix quin serà el seu rival en la gran final d'aquest diumenge. Els homes de Xavi Pascual es disputaran el títol contra el Kiel alemany, que en la segona semifinal s'ha imposat al Ciudad Real per 29-27. En un partit molt igualat, els manxecs han portat la iniciativa en el marcador i al descans guanyaven per tres gols de diferència (12-15). Però en la represa, el Kiel ha reaccionat gràcies a les aturades del seu porter, el francès Thierry Omeyer, i ha estat capaç de capgirar el resultat en els últims minuts. El Ciudad Real, campió d'Europa per partida doble les dues últimes temporades, s'haurà de conformar a disputar el partit pel tercer i quart lloc contra el Txekhovskie rus.