Bàsquet

El Regal Barça derrota el CSKA i jugarà contra l'Olympiacos la final de l'Eurolliga

El Regal Barça ha tornat a una final de l'Eurolliga set anys després. L'equip blaugrana ha pogut espantar els fantasmes de la temporada passada i, malgrat els nervis, ha superat el CSKA 64-54 en la primera semifinal de la Final Four de París. Un triomf que li permetrà lluitar diumenge per coronar-se a la capital francesa com el millor equip del continent. Els de Xavi Pascual han patit però han sabut tirar endavant un duel encarcarat en què tant els catalans com els russos han estat molt erràtics. Arribat el moment decisiu, però, el Barça, ben liderat per Ricky Rubio, ha estat més encertat que el rival i ha pogut assegurar-se el triomf. El rival dels blaugranes serà l'Olympiacos, botxí del Partizan a la pròrroga (80-83).

Actualitzat
París ha estat cruel amb el Barça i aquest diumenge podria, per fi, fer justícia amb el somni blaugrana de coronar-se campió d'Europa a la ciutat de la llum. I és que l'equip de Xavi Pascual ha superat no sense patir el primer escull de la Final Four i jugarà la final de l'Eurolliga set anys després de l'èxit del Sant Jordi.

Els catalans han superat el CSKA en un partit molt més complicat del que revela el 64-54 final. Amb la derrota en les semifinals de la temporada passada encara present, els nervis han traït els barcelonistes a la primera meitat. Un inici nefast ha estat a punt d'hipotecar l'enfrontament, ja que els culers han badat en el rebot i en el tir exterior, i han pagat molt cara la seva precipitació en atac davant el ritme lent imposat pel rival.

El conjunt rus no ha sabut aprofitar el seu domini i ha permès que els catalans capgiressin un 4-11 desfavorable fins al 12-11 amb el qual ha acabat el primer període. Només l'encert de Pete Mickeal, els tirs lliures i un final de segon quart més inspirat han permès al Barça arribar al descans amb vuit punts d'avantatge (29-21). 

Saben patir, saben guanyar

A la segona meitat, el joc ha pujat d'intensitat i el CSKA, molt més agressiu, ha continuat sent l'amo i senyor del rebot. De mica en mica, els triples de Langdon, Holden i Siskauskas -màxim anotador del partit amb 19 punts- els han permès acostar-se en el marcador (33-29) davant d'un Barça força bloquejat. Poc després, però, l'aparició esporàdica de Navarro -10 punts, tot i que només 2 de 8 en triples- ha donat aire als blaugranes, que han obert un petit forat en el marcador (41-33).

Ha estat només un miratge, perquè els russos s'han trobat amb el seu millor bàsquet i a força de picar pedra han portat el partit a uns darrers deu minuts d'infart. Amb 47-41, el CSKA ha sabut fer mal en el desconcert general dels catalans i ha amenaçat amb una nova remuntada (49-46), tal com va passar la temporada passada.

Aquest cop, malauradament per als russos, el CSKA ha acusat la seva poca profunditat de plantilla. La seva banqueta no ha aportat res més enllà dels 12 punts de Langdon i quan els seus homes forts han errat en els moments clau el Barça ha trobat una escletxa per on castigar el rival.

Navarro, desaparegut fins al moment, s'ha tret la son de les orelles amb un parell de jugades; Ricky Rubio agafava la responsabilitat i les seves assistències -vuit en total, més 10 punts- trobaven els socis esperats en Vázquez -11 punts- i Lorbek. Amb 56-51, un triple de l'eslovè i un altre de consecutiu de Rubio deixaven el partit sentenciat davant la impotència d'un CSKA que aquest cop no ha pogut forçar la gesta.

L'Olympiacos, el rival

En la segona semifinal, el conjunt grec s'ha desfet del Partizan en un matx emocionant i que s'ha decidit en un final d'infart. La igualtat ha estat màxima i el matx ha necessitat d'una pròrroga, després que s'acabés l'últim quart amb empat a 67. En els cinc minuts suplementaris, l'equip hel·lènic s'ha mostrat més encertat en els moments clau i s'ha apuntat el triomf. Des de la graderia, Xavi Pascual segur que ha tret les màximes conclusions possibles de les virtuts i els defectes del seu adversari en la final de diumenge.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut