Futbol

Johan Cruyff, nou seleccionador català de futbol

La selecció catalana ja té nou seleccionador. La Federació Catalana de Futbol i Johan Cruyff han arribat a un acord perquè el tècnic holandès es converteixi en l'entrenador de la selecció catalana de futbol i en col·laborador de la federació en projectes esportius i socials. El president de la Catalana, Jordi Casals, ha explicat que l'acord amb Cruyff és per quatre anys i que l'holandès no cobrarà per aquesta feina. Tot i que el seu càrrec no serà remunerat, hi haurà algunes contraprestacions entre la Federació Catalana i la Fundació de Cruyff. L'acte de presentació de l'acord es farà el dilluns 9 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona. L'holandès feia 13 anys que no seia a una banqueta.

Actualitzat
La selecció catalana ha aconseguit el que fins ara no havia aconseguit ningú: convèncer Johan Cruyff perquè es torni a fer càrrec d'un equip. Des que va marxar del Barça, els millors equips del món, les millors seleccions havien intentat per activa i per passiva fitxar-lo. Ara, la resposta sempre era la mateixa: no. Pel que es veu, el projecte de la Federació Catalana de Futbol l'ha fet canviar de parer. Tretze anys després, doncs, Cruyff tornarà a asseure's en una banqueta de futbol. L'acord és per quatre anys, coincidint amb el mandat de l'actual president, Jordi Casals. L'holandès, que substituirà en el càrrec Pere Gratacós, serà presentat el 9 de novembre com a nou seleccionador català.

Johan torna a una banqueta

Johan Cruyff torna a la selecció catalana de futbol. Hi torna perquè el 1976 ja va formar part d'aquest equip, que es va enfrontar a Rússia, i compartia la samarreta de Catalunya amb el seu compatriota Johan Neskens i el xilè Caszely.

Considerat un dels quatre millors futbolistes del món del segle XX, la seva trajectòria com a tècnic es limita a dos clubs. Va estrenar-se el 1985 a la banqueta de l'Ajax, on va guanyar dues Copes holandeses i una Recopa. I el 1988 va tornar al Barcelona com a entrenador. Va ser l'arquitecte del "Dream Team", l'equip que va guanyar la primera Copa d'Europa per al Barça. La seva manera de veure el futbol, apostant pel joc ofensiu i el bon tracte de la pilota, va marcar una època. L'etapa blaugrana es va tancar el 1996. Dues jornades abans d'acabar-se una decebedora Lliga, el president Josep Lluís Núñez el va acomiadar.

Des d'aleshores, havia rebutjat totes les ofertes que li arribaven per tornar a entrenar, i només acceptava asseure's a la banqueta en partits benèfics. A Cruyff el segueix seduint la idea de dirigir un equip, el que no li agrada és el dia a dia dels entrenaments i les rodes de premsa.

Des de la Federació Catalana de Futbol es creu que la seva presència de nou a la banqueta farà que els partits de Catalunya acabin tenint ressò mundial i que sigui més fàcil convèncer seleccions d'alt nivell per enfrontar-s'hi. La intervenció directa de Cruyff també pot fer que molts entrenadors es mostrin més disposats a cedir els seus jugadors perquè juguin amb Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut