Moto GP

Valentino Rossi engrandeix la seva llegenda en guanyar el seu novè Mundial

Valentino Rossi ha engrandit, una vegada més, la seva llegenda. Il Dottore ha fet història en guanyar el seu novè Mundial de motociclisme, el setè en la màxima categoria. El pilot italià, que només necessitava acabar quart al Gran Premi de Malàisia per proclamar-se campió, ha estat tercer a Sepang, darrere de Casey Stoner i Dani Pedrosa, primer i segon, respectivament. Jorge Lorenzo haurà de lluitar ara pel subcampionat del Mundial en haver acabat quart. El mallorquí només necessita acabar l'última cursa de la temporada, a València, per assolir-ho.

Actualitzat
Amb 30 anys, Rossi ha demostrat que gallina vella fa bon brou i que encara té corda per continuar guanyant. Il Dottore ha ofert tota una lliçó de pilotatge sobre pista mullada per sumar el novè títol mundial al seu palmarès, el setè en la categoria reina. N'ha tingut prou amb la tercera posició que ha aconseguit a Sepang, darrere de Casey Stoner i Dani Pedrosa. Tot i que ha fet una sortida força dolenta, Rossi ha aconseguit quedar davant del seu company d'equip i màxim rival, Jorge Lorenzo. El mallorquí ha acabat quart tot i començar des de l'última posició per haver entrat al box tot just abans de la carrera per uns problemes mecànics.

Tot i això, Lorenzo ha fet una sortida excepcional i s'ha situat darrere del seu company d'equip. Fins i tot ha arribat a avançar-lo, però Valentino Rossi no s'ha deixat intimidar i ha tornat a superar-lo situant-se quart, posició que li valia per un Mundial. La caiguda d'Andrea Dovizioso, que era tercer, ha aplanat el camí a Il Dottore, que no ha deixat escapar l'oportunitat d'assegurar-se el podi a Sepang. Al capdavant, Casey Stoner ha imposat el ritme de la seva Ducati per dominar la cursa des del principi a la fi. També s'ha de remarcar la gran actuació de Dani Pedrosa, que ha estat segon, i la meritòria setena posició de Toni Elias.

Un palmarès impressionant


Valentino Rossi suma nou campionats del món i 103 victòries. El primer títol mundial va ser als 125 cc l'any 1997, i el segon va ser als 250 cc el 1999. En 500 cc va ser campió el 2001. Un any després van entrar les motos de quatre temps i l'italià també va ser-ne campió, com el 2003. El 2004 va deixar Honda per Yamaha i va repetir títol, igual que el 2005. Després de dos anys de sequera va tornar a vèncer l'any passat i aquest diumenge, a Sepang, ha revalidat el títol per engrandir el seu
currículum impressionant.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut