Mundials natació

La selecció espanyola de waterpolo s'imposa a Austràlia i fa un gran pas cap als quarts

Tot va sobre rodes per a l'equip espanyol de waterpolo. Gairebé s'ha assegurat passar als quarts de final després de guanyar Austràlia per 13-10. Els de Rafa Aguilar van primers del grup C, a falta d'un partit de la fase prèvia, que serà davant del rival més assequible, el Kazakhstan.

Actualitzat
Espanya s'ha imposat a Austràlia (13-10) en la segona jornada del torneig de waterpolo dels Mundials de natació de Roma 2009, i està a punt d'assegurar-se la primera plaça del Grup C, que li donaria via directa als quarts de final.

Al Fòrum Itàlic, en una piscina instal·lada sobre unes pistes de tenis, la selecció espanyola ha hagut de treballar dur per superar un equip molt físic i amb uns excel·lents tiradors, i no ha estat fins al tercer quart que ha aconseguit una diferència que li ha permès afrontar amb comoditat el final del xoc.

Whalan ha obert el marcador per als oceànics, però Xavi García, Perrone i Vallés han donat de seguida l'avantatge a Espanya amb tres punts consecutius, i el mateix Whalan ha escurçat distàncies amb un penal. Perrone, amb una excel·lent vaselina, ha evitat a Stanton i ha sumat el quart per al conjunt que entrena Rafa Aguilar, en el minut 13.

Richardson ha reduït de nou les diferències, el porter Iñaki Aguilar ha evitat l'empat mancant 3 minuts per al final del segon quart i Espanya ha aprofitat una superioritat per doblegar en el marcador els australians (6-3). El partit semblava dels espanyols. Però Coterill ha fet el mateix a l'arribar al descans per deixar un 6-4 a la meitat del partit.

A la represa, en la millor jugada dels d'Aguilar, Vallés ha marcat el setè amb un gir de canell amb el qual ha superat Stanton i Mallarach ha confirmat la superioritat del seu atac amb un gran llançament amb l'esquerra per doblegar de nou en el marcador els rivals, 8-4 en el minut 13.

Tot i el segon gol de Richardson, la defensa espanyola millorava per moments i evitava gols en inferioritat que van desmoralitzar els oceànics. Iván Pérez ha fet el novè a tres minuts per al final del tercer quart i Perrone gairebé ha sentenciat amb el desè, en un contraatac un minut més tard (10-5).

Mallarach ampliaria més, a sis punts, per arribar a l'últim quart amb un 11-6 després del gol de Boyd. En l'últim quart, Martin i Maitland han escurçat les diferències amb un parcial de 2-0, però Iván Pérez ha retornat la tranquil·litat als guanyadors en la jugada posterior.