Rugbi

Catalunya debuta oficialment amb derrota davant el Marroc en l'Euro Med Challenge de rugbi a XIII (6-29)

La selecció catalana de rugby a XIII ha debutat oficialment aquest dissabte en una competició internacional, l'Euro Med Challenge, però la seva estrena no ha estat del tot rodona, ja que la quadribarrada ha caigut amb el Marroc per 6 a 29. A Torroella de Montgrí, Catalunya ha patit enfront el professional conjunt nord-africà i poc ha pogut fer per evitar la derrota. Gràcies a la disputa d'aquest partit, però, la selecció ja apareix al rànquing de la Federació Europea de Rugbi a XIII. La seva pròxima cita serà el 25 de juliol a Bèlgica, en el segon partit de la copa Euro Med.

Actualitzat
Catalunya ha debutat contra un equip professional que té tots els seus integrants jugant la màxima categoria francesa. Amb tot, el tretze d'Eric Delherbe ha plantat cara si es té en compte que en el seu primer amistós amb els marroquins havia perdut per 48 punts de diferència i aquest dissabte ho ha fet només per 23.

La diferència entre catalans i marroquins s'ha notat ja des del començament. El major potencial físic dels nord-africans ha fet que de seguida se situessin amb un 0 a 12 en el marcador, amb assajos de Nhari i Nicolas i transformacions de Lamarti. Al descans, s'hi ha arribat amb un 0 a 20, que Catalunya ha aconseguit maquillar a l'inici del segon temps amb el seu únic assaig. El segona línia figuerenc del GEiEG, Christian Pellissier, ha portat l'oval fins a la zona de marca, i el seu company d'equip Albert Homs ha efectuat la transformació. A partir d'aquí, Catalunya ha enfortit la defensa i ha permès que el seu desavantatge només s'hagi ampliat fins al 6 a 29 final.





NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut