Rugbi

La USAP de Perpinyà es proclama campiona de la Lliga francesa 54 anys després

La USAP de Perpinyà s'ha proclamat campiona de la Lliga francesa de rugbi, una fita que no aconseguia des del 1955, ni més ni menys, després de derrotar en la final el Clermont-Ferrand per 22-13. Tot i començar perdent i i arribar al descans amb un inquietant 6-10 en contra, la USAP ha fet un inici de segona part fantàstic en el qual ha basat la victòria. En un tres i no res ha remuntat el marcador i s'ha col·locat ràpidament al davant. El 22-13 final ha fet esclatar d'alegria els 20.000 aficionats catalans que hi havia a l'Stade de France.

Actualitzat
Ambient màgic a l'estadi de Saint Denis per viure la final de la Lliga francesa. L'afició sang i or ha envaït un dels gols de l'estadi per donar suport al seu equip. Però la veritat és que la primera meitat ha estat del Clermont. El marcador l'ha obert el jugador de Fiji Nalaga, culminant una gran jugada de la línia de tres quarts del seu equip. Amb la transformació corresponent, el marcador s'ha situat en 0-7.

La USAP no ha reaccionat fins a un espectacular "drop" que ha marcat Gavin Hume, amb el qual s'ha retallat distàncies, però Brock James ha respost amb un cop de càstig. L'equip català ha salvat la cara al final del primer temps amb un xut de Jérôme Porical que ha situat el 6-10 en el marcador.

Al segon temps, el partit ha canviat radicalment. La USAP s'ha oblidat dels complexos i al minut 4 David Marty ha aconseguit un esplèndid assaig, i a més ha deixat la pilota pràcticament sota els pals. Amb la transformació, l'equip català s'ha avançat per primer cop en el marcador, 13-10.

Llavors ha començat el festival personal de Jérôme Porical, que ha transformat tres cops de càstig que han eixamplat l'avantatge de la USAP davant la impotència del Clermont. Els darrers minuts han estat una festa per a l'afició de la USAP, que minut a minut ha vist com la victòria s'acostava. Al minut 80 s'ha desfermat la bogeria entre els jugadors i l'afició catalana. Cinquanta-quatre anys després, la Lliga francesa de rugbi torna a ser a Perpinyà.

Eufòria a Perpinyà

A la plaça del Castellet de Perpinyà, on molts aficionats han seguit el partit en directe a través d'una pantalla gegant, l'alegria, evidentment, tampoc ha quedat curta. Els aficionats s'han mullat a estones, perquè ha plovisquejat per moments, però tant els feia, perquè aquest dissabte s'han tret una espina que tenien clavada des de feia quatre anys, quan el seu equip va sortir perdedor de la final de la Lliga francesa.