Hoquei patins

El Reus Deportiu es proclama campió d'Europa 37 anys després en superar el Vic a la tanda de penals

El Reus Deportiu s'ha proclamat campió d'Europa d'hoquei patins 37 anys després de l'última vegada. Els reusencs han imposat la seva major experiència davant la il·lusió d'un Vic que ha tingut el títol a tocar en la seva primera presència en una final de la màxima competició europea. Els vigatans guanyaven per 2-1 però un gol de Marc Gual a 50 segons per acabar el matx ha forçat la pròrroga. En el temps suplementari no s'ha mogut el marcador i en la tanda de penals els reusencs han estat més encertats transformant dos llançaments per només un del Vic. Jordi Garcia, capità del Reus, ha aixecat la copa de campions.

Actualitzat
El Vic ha jugat gairebé a casa, amb 400 espectadors que li han donat suport al Palabassano, però els primers minuts de la final de la Lliga Europea han tingut moltíssima igualtat. Hi ha hagut poques ocasions i sovint han vingut per errades del rival, com una de Xavi Caldú per al Reus després de robar una bola a mig camp.

El matx s'ha obert a partir de l'1 a 0 per al Vic, en el minut 12 del primer temps. Borja López ha aturat un xut de Bancells i ha superat Trabal aixecant la bola. El Reus ha estat a punt d'empatar en una rematada entre les cames de l'asturià Toni Sánchez, i també ha tingut una excel·lent oportunitat quan Matías Platero s'ha quedat sol davant Fernández, que ha desviat la bola de forma providencial. El tècnic del Vic, Ferran Pujalte, ha quedat afònic gairebé de seguida, i a l'altra banda, Jordi Garcia, capità del Reus, es mostrava disconforme amb l'actuació arbitral.

En el segon temps, el Reus ha començat dominant, però ho ha provat des de lluny i Sergi Fernández ha patit els xuts del "Negro" Páez. El mateix defensor argentí ha fallat una pena màxima en què ha protestat, amb raó, que el porter del Vic s'ha avançat al llançament. Però ha estat el Vic qui ha marcat el 2 a 0, amb una rematada d'Adroher que ha entrat per l'escaire de la porteria de Trabal. El Reus, amb tot, no s'ha rendit, i només deu segons després, el capità Jordi Garcia ha tornat a ficar el seu equip dins del partit amb el 2 a 1. El Vic hauria pogut fer el tercer amb dues rematades d'Adroher que s'han estavellat al travesser, però en els últims instants ha cedit al setge reusenc i quan faltaven 50 segons, Marc Gual ha enviat el partit a la pròrroga.

Sense gols en el temps suplementari, els penals han dictat sentència. Marc Gual ha marcat per al Reus, però Jordi Adroher també ha transformat el seu. Qui ha marcat el penal decisiu ha estat Pedro Gil; després de l'última aturada de Trabal, així, el Reus Deportiu ha pogut celebrar la seva setena Copa d'Europa de la seva història en l'any del centenari.

Festa a Reus, decepció a Vic

A Vic i a Reus, dues ciutats amb gran tradició d'hoquei, s'ha seguit el partit amb passió, però, al final, només l'afició reusenca ha tingut motius de celebració. Els seguidors vermell-i-negres han seguit la transmissió del 33 des de la seu del club, i a continuació s'han concentrat a la plaça Prim de Reus per exterioritzar l'alegria pel triomf. L'equip torna en autocar i, després d'unes 17 hores de viatge, dilluns a la tarda rebrà l'homenatge de la ciutat.