Jocs

El COI tornarà a analitzar totes les mostres de Pequín a la recerca d'EPO d'última generació

Als Jocs de Pequín es van donar molt pocs casos de positiu per dopatge, però això podria variar. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat que tornarà a analitzar totes les mostres preses durant els Jocs de Pequín 2008, que seran enviades al laboratori antidopatge de Lausana (Suïssa) per revisar-les a la recerca de CERA, l'EPO d'última generació. Això podria donar els pròxims dies més d'una sorpresa.

Actualitzat

La decisió del COI, anunciada pel seu portaveu, Emmanuelle Moreause, es produeix després que l'Agència Francesa Antidopatge anunciés els positius del ciclista italià Leonardo Piepoli i l'alemany Stefan Schumacher en el passat Tour de França, detectat gràcies a un nou mètode aplicat pel laboratori francès de Chatenay-Malabry i el de Lausana.

El COI va programar 4.500 controls per als Jocs de Pequín, on hi va haver sis positius enfront dels 26 registrats quatre anys abans en els Jocs d'Atenes, tot i que posteriorment se'n van conèixer d'altres.

La ciclista espanyola Maribel Moreno, el gimnasta vietnamita Thi Ngan Thuong Do, el tirador nord-coreà Kim Jong Su, les atletes Fani Halkia, de Grècia, i Lyudmila Blonska, d'Ucraïna, i l'aixecador de peses ucraïnès Igor Razoronov, van ser els casos fets públics durant els Jocs de Pequín. Després es van anunciar els dels llançadors de martell bielorussos Vadim Devyatovskiy i Ivan Tsikhan, medalles de plata i bronze, respectivament, i el del piragüista polonès Adam Seroczynski.

La CERA és el nom amb què es coneix l'EPO de tercera generació, una substància amb els mateixos efectes que l'EPO però que necessita menys injeccions, el que dificulta la seva identificació als controls antidopatge, i els seus efectes són més duradors.

Anar al contingut