Futbol

Espanyol i Barça disputen aquest dissabte l'últim derbi a Montjuïc

Espanyol i Barça ultimen els preparatius per disputar el primer derbi d'aquesta temporada i l'últim que tindrà lloc a l'estadi olímpic Lluís Companys, un partit que es podrà veure en directe per TV3 dissabte a les 22 h. Els blanc-i-blaus arriben després de patir la primera derrota de la temporada, al camp del Sevilla (2-0), mentre que els blaugrana vénen de guanyar el Betis amb patiment (3-2). Tots dos equips estan empatats a 7 punts i volen escalar posicions.

Actualitzat

L'Espanyol s'ha entrenat a porta tancada i, després de la sessió, Márquez ha donat la llista de convocats, on s'hi preveien novetats a causa de les moltes baixes dels blanc-i-blaus. Béranger no ha pogut entrar a la convocatòria, De la Peña, tampoc, Finnan es passarà tres setmanes de baixa i Valdo, entre cinc i sis. En canvi, Nico Pareja, amb un cop a la mandíbula, sí que podrà jugar. Les absències han obligat Tintín Márquez a convocar el jove migcampista Julián López de Lerma. Amb tantes baixes, el consol de Márquez i els periquitos és que almenys Raúl Tamudo, després del descans d'aquesta setmana, està a punt, i això, contra el Barça, sempre és una garantia.

Per la seva banda, els de Guardiola intentaran esvair els dubtes generats en la fluixa segona part contra el Betis i fer bones les estadístiques, ja que han guanyat en cinc dels onze partits que han disputat a Montjuïc (la resta han estat dues victòries periques i quatre empats). No hi ha cap novetat significativa a la llista blaugrana, tot i que Martín Cáceres ha deixat el seu lloc a l'extrem Pedro.

Márquez: "Pep tenia un GPS al cap"

Així de gràfic s'ha mostrat Tintín Márquez per lloar Pep Guardiola. El tècnic de l'Espanyol ha dit que el blaugrana, com a jugador, "era un monstre" i tenia "un GPS al cap". Com a tècnic, està per veure, tot i que li agrada la seva proposta futbolística. Tanta lloança ha provocat distensió a la roda de premsa, i Márquez ha acabat bromejant amb els periodistes: "Si voleu, el puc insultar". A més, Tintín s'ha felicitat perquè vuit anys després dos entrenadors catalans coincidiran en un derbi; els últims van ser Carles Rexach i Paco Flores, la temporada 2000/2001.

Guardiola tem els que fan de "víctima"

Igual de distesa ha estat la roda de premsa de Guardiola. El de Santpedor ha admès que durant els cent dies que porta d'entrenador l'únic que ha perdut ha estat "una mica més de pèl". Sobre el partit, ha confirmat que l'equip no es concentrarà dissabte "perquè el dia no es faci tan llarg" i ha afirmat tèmer "el paper de víctima" que adopta l'Espanyol per les nombroses baixes amb què arriba al derbi: "És una cosa que em posa molt nerviós. Preferiria que tinguessin a tothom disponible."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut