Luis Enrique veu Messi tan content com sempre
Barça

Luis Enrique: "No hi ha cas Messi; sempre el sento dir que està encantat al Barça"

El tècnic ha tret importància a les polèmiques amb Messi i Piqué i avisa de la dificultat que té el Sevilla.

Actualitzat

Luis Enrique ha comparegut en roda de premsa després de l'últim entrenament del primer equip del F. C. Barcelona abans de viatjar a Sevilla per al partit de lliga que hi ha de disputar aquest dissabte.

El tècnic blaugrana ha ofert la seva visió sobre aspectes delicats de l'actualitat del club i sobre el col·lectiu de jugadors que dirigeix, com els casos de Messi i Piqué, i la recuperació després del pobre estat de forma mostrat abans de l'aturada pels partits de seleccions.

Quinze dies sense competició

"En realitat, la majoria de jugadors sí que han competit, i la resta han fet carregues físiques tècniques per mantenir el ritme. L'equip el veig bé. Hem fet dos entrenaments i tenim ganes d'afrontar el final d'any en una bona línia."

Què cal millorar?

"Tots els aspectes del joc es poden millorar, el defensiu i l'ofensiu. Podem ser més efectius quan tenim la pilota i donar menys oportunitats al rival quan és ell qui la té."

Leo Messi

"A en Leo sempre li he sentit dir que està encantat amb el Barça i orgullós de defensar-lo, que no té cap problema. Em quedo amb això. Sobre les especulacions no puc comentar res. Si de cas ho valorarà el mateix jugador. Per mi, no hi ha cas Leo Messi i espero que l'afició el rebi bé, igual que sempre ha fet amb tot l'equip."

El Sevilla

"És un equip agosarat que et pressiona a dalt i et causa problemes al teu camp, amb la qual cosa la nostra sortida de pilota serà difícil. És molt intens i potent en les disputes, amb un bon domini de l'estratègia -això ja és perillós per definició- i hàbil en les transicions."

Unai Emery

"És un entrenador important de la Lliga i és dels que sempre estan preparats per posar el Barça en problemes. Hem sembla un molt bon entrenador i planteja bé els partits. Ja ho va demostrat a València i encara ho demostra al Sevilla."

Deulofeu i Denis Suárez

"Suposo que tindran ganes de sortir i demostrar que són jugadors útils. Ara no són aquí perquè no els podíem garantir els minuts que necessiten i al Sevilla els estan aconseguint; fent bons números, a més. Això ens alegra i ens agrada que puguin jugar."

Bartomeu i Piqué

"Jo, en teoria, ho sé tot, o ho hauria de saber. Però en realitat, no. Les coses que passen al vestidor intentem gestionar-les a la nostra manera; que les fem públiques o no ja és una altra cosa. Després, el que passi fora d'aquí és cosa d'ells. Espero que tots els jugadors donin la millor versió de si mateixos, entenent que tothom és humà i es pot equivocar, però sempre afrontem els esdeveniments amb la mateixa normalitat."

Marge d'error

"El marge d'error en un equip com aquest és mínim, i en l'actual situació encara més, però també depens del que facin els altres. L'any passat semblava que la lliga estava perduda i fins a l'última jornada no es va decidir. Jo veig molta igualtat i molts equips capaços de posar-ho difícil als grans. Penso que això estarà obert fins al final."

El pitjor partit, a Almeria

"Rectifico el que vaig dir. A l'últim partit vam fer la pitjor primera part de la primera volta, però no el pitjor partit. A la segona vam sabem afrontar els problemes, potser no amb un joc brillant, però vam agafar-li el to al partit i ens en vam sortir."

La porteria a zero

"És lògic que ens hagin fet gols en els últims partits. De vegades et fan gols que no s'entenen i d'altres estàs de sort i en salves de claríssims. No cal exagerar, perquè aquestes coses són normals al llarg de la temporada. I encara som l'equip que menys gols ha rebut, així que hem d'estar satisfets del rendiment defensiu."

Busquets i l'excés de partits

"Això és un cas amb diferents lectures. Depèn del físic del jugador. Planificarem quines càrregues físiques li calen perquè estigui bé tota la temporada. Ara, amb la selecció, no ha jugat tant, la qual cosa agraeixo. Però aquests jugadors porten anys fent això, hi estan acostumats."

Vermaelen, quan?

"Aquest és un cas especial, perquè tota la temporada passada va estar lesionat i necessita un treball especial, però, feliçment, ja s'ha recuperat i està disponible. Què quan entrarà? Això ja ho veurem, és decisió meva. Anímicament està molt bé, és optimista. Li ha tocat viure una situació penosa, però ho porta amb molta fermesa."

Josep Lluís Núñez

"En tinc un record molt bo, sens dubte. En la vida hi ha successos desagradables que s'han de saber portar i la justícia ha de fer la seva feina. Això sí, és dur."

Iniesta

"En principi està molt millor, però encara no té l'alta mèdica. Estem pendents del que ens diguin els metges".

Andrés Iniesta ha començat a exercitar-se amb els companys, com també Mathieu i Rafinha, que, al contrari que el manxec, sí que han rebut l'alta i estan disponibles per a la convocatòria de Sevilla.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut