Quaresma celebra el gol de la victòria del Porto. (Foto: EFE)
Futbol

L'Athletic perd al camp del Porto (2-1) i se li complica molt la classificació

L'Athletic de Bilbao ha perdut al camp del Porto per 2-1 i veu com se li esgoten les oportunitats de classificar-se per als vuitens de final de la Champions. Amb aquesta derrota, els de Valverde són cuers del seu grup amb només un punt. En l'altre partit del grup, el Xakhtar Donetsk s'ha imposat al camp del BATE Borissov per un contundent 0-7.

Actualitzat

L'Athletic de Bilbao ha perdut al camp del Porto per 2-1 i veu com se li esgoten les oportunitats de classificar-se.

El partit jugat a Portugal ha començat d'una manera molt igualada, amb un Athletic disposat a controlar el matx amb llargues possessions. Però l'equip d'Ernesto Valverde no ha vist compensat el seu esforç amb el gol, tot i tenir una gran ocasió al minut 26 en un xut de San José que ha anat al pal. Una vegada més la mala sort ha sigut fatal per als bascos, i encara més després del que s'ha vist al final de la primera part. I és que quan semblava clar que els dos equips marxarien al descans sense gols, al minut 44 Quintero ha filtrat una passada cap a Héctor Herrera, que s'ha vist sol dins de l'àrea i no ha perdonat, deixant molt tocat a l'Athletic.

L'equip de Valverde ha sortit molt motivat a la segona part. Ha començat a tancar al Porto a la seva àrea, i ha disposat de varies ocasions. Al minut 58 han vist recompensat l'esforç amb un gran gol de Guillermo. El jugador de l'Athletic ha aprofitat una recuperació, fruit de la pressió, que ha provocat una contra que ha finalitzat magistralment.

Un cop més, però, la relació de l'Athletic i la mala sort ha fet acte de presència amb el gol que ha donat la victòria al Porto. Ricardo Quaresma ha xutat des de fora de l'àrea i Gorka no ha estat capaç d'aturar un xut que semblava fàcil. El portuguès, que havia entrat substituint un desafortunat Casemiro, no marcava en Champions des de l'any 2007.

Els de Valverde han intentat empatar a la desesperada, però el marcador ja no s'ha mogut. Amb aquesta derrota, l'Athletic queda com a cuer del grup H amb només un punt i a quatre del segon classificat, el Xakhtar.

Festival de Luiz Adriano a Borisov

El Xakhtar de Donetsk ha passat per sobre del BATE Borisov (0-7). L'heroi de la nit ha estat Luiz Adriano, que ha marcat cinc gols, un d'ells de penal. Alex Teixeira i Douglas Costa han completat la golejada de l'equip ucraïnès. Luiz Adriano, amb aquest repòquer de gols, iguala el rècord de gols de Leo Messi en un mateix partit de la Champions.