Winner Anacona, vencedor de la novena etapa de la Vuelta (Foto: EFE).
Winner Anacona, vencedor de la novena etapa de la Vuelta (Foto: EFE).
Ciclisme

Winner Anacona guanya la novena etapa de la Vuelta i Nairo Quintana es posa líder

El colombià Winner Anacona s'ha adjudicat la victòria de la novena etapa de la Vuelta i el seu compatriota Nairo Quintana s'ha convertit en el nou líder. Entre els favorits, Quintana, Contador i el "Purito" Rodríguez han entrat junts a 2 minuts i 15 segons del vencedor i 20 segons abans que Alejandro Valverde, l'anterior líder.

Actualitzat

El colombià Winner Anacona ha fet honor al seu nom i s'ha adjudicat la victòria de la novena etapa de la Vuelta, de 185 quilòmetres i disputada entre Carboneras de Guadazón i Valdelinares. El seu compatriota Nairo Quintana s'ha convertit en el nou líder.

Anacona ha estat el millor dels corredors que han protagonitzat l'escapada del dia. El ciclista del Lampre ha atacat en l'últim port, de primera categoria, de 8 quilòmetres i 6,7 de pendent. Un cim no molt exigent, però amb l'asfalt mullat per la pluja. El colombià ha aconseguit la seva primera victòria a la Vuelta creuant la línia de meta en solitari amb un temps de 4 hores, 34 minuts i 15 segons.

Al guanyador només l'han pogut seguir el kazakh Lutsenko (Astana), que ha acabat segon, i l'italià Damiano Cunego, tercer. Entre els favorits, Quintana, Alberto Contador i el "Purito" Rodríguez han entrat junts a 2 minuts i 15 segons del vencedor, 20 segons abans que l'anterior líder, Alejandro Valverde.

Aquest dilluns els ciclistes tindran la primera jornada de descans a la Vuelta. La competició es reprendrà dimarts amb una contrarellotge que podria provocar nous canvis a la classificació general.

Anar al contingut