Fórmula 1

Daniel Ricciardo guanya el GP de Bèlgica i es confirma com la gran alternativa al domini dels Mercedes

Daniel Ricciardo es confirma com la gran alternativa al monopoli de Mercedes al Mundial de Fórmula 1. El pilot australià de Red Bull ha sumat en el Gran Premi de Bèlgica la tercera victòria de la temporada al davant de Nico Rosberg que ha trencat un aleró del cotxe de Lewis Hamilton en la primera volta. Valtteri Bottas ha estat tercer, i Fernando Alonso s'ha hagut de conformar amb la vuitena posició.

Actualitzat

 Daniel Ricciardo es confirma com la gran alternativa al monopoli de Mercedes al Mundial de Fórmula 1. El pilot australià de Red Bull ha sumat en el Gran Premi de Bèlgica la tercera victòria de la temporada al davant de Nico Rosberg que ha trencat un aleró del cotxe de Lewis Hamilton en la primera volta. Valtteri Bottas ha estat tercer, i Fernando Alonso s'ha hagut de conformar amb la vuitena posició.

 

El contacte entre els dos pilots de Mercedes en la segona volta de la cursa ha estat el moment més important de la carrera. En la sortida Hamilton ha aconseguit situar-se davant Rosberg, que ha perdut un altre lloc perquè Sebastian Vettel també l'ha passat. El pilot de Mercedes ha recuperat la segona posició, i quan li ha fet un exterior a Hamilton en la sortida del viratge de "Combes", el seu aleró davanter ha puntxat un pneumàtic del monoplaça de Hamilton. El pilot anglès ha hagut d'anar a poc a poc al seu box, on li han canviat, però el cotxe ha quedat tocat i ha anat molt lent en les darreres posicions de la cursa.

L'incident també ha deixat Rosberg en una posició vulnerable respecte als rivals, i molt especialment els pilots de Red Bull que portaven un bon ritme de carrera. El pilot de Mercedes s'ha hagut d'aturar prematurament al box, per canviar el frontal i posar pneumàtics durs. Això l'ha obligat a passar a una estratègia de tres aturades que li ha fet perdre temps rere Ricciardo. L'últim cop que ha passat per boxes, Rosberg ha posat pneumàtics tous que li han permès superar Kimi Raikkonen i Valtteri Bottas en les ultimes voltes. Ha acabat segon, i li ha tret 18 punts al seu company i rival Lewis Hamilton que ha preferit no acabar la cursa perquè comença a anar curt de motors. En el podi Rosberg ha estat xiulat per part dels aficionats presents, suposadament, per la maniobra que ha deixat fora de la lluita al seu company Hamilton. El pilot alemany d'origen finlandès ha fet un parell d'errades al llarg de la cursa, que han malmès una mica més els seus pneumàtics.

Tot això ha estat molt ben aprofitat per alguns dels rivals dels pilots de Mercedes i molt especialment per Daniel Ricciardo, molt ben situat ja en les primeres voltes. El pilot australià ha estat lluitant en una primera fase amb el seu company Sebastian Vettel, que ha comés una errada a "Pouhon" i s'ha vist superat per l'australià. Ricciardo ha controlat la carrera com un mestre, i ha estat capaç de mantenir l'avantatge que tenia sobre Rosberg en la darrera fase de la cursa, tot i que el pilot de Mercedes portava pneumàtics tous més nous. Ricciardo ha entrat tres segons abans de Rosberg, i ha aconseguit la tercera victòria de la temporada, la segona consecutiva.

La tercera posició ha estat per Valtterit Bottas. El pilot de Williams ha sabut aprofitar la velocitat del seu monoplaça, molt més competitiu en cursa que a una sola volta en els entrenament. El pilot finlandès no ha pogut aguantar l'atac final de Rosberg, però en canvi ha sabut superar Vettel i, sobre tot, a un combatiu Kimi Raikkonen que ha fet la seva millor cursa de la temporada, i ha acabat quart davant Sebastian Vettel. L'actual campió ha vist la seva carrera alterada pel desgast dels pneumàtic que ha tingut en un parell de passades de frenada i, com Rosberg, ha hagut de fer tres aturades al box.

Fernando Alonso ha tingut problemes abans mateix de la sortida. El seu cotxe no es posava en marxa i els mecànics li han hagut de canviar la bateria quan faltaven 15 minuts per l'inici de la volta de formació. Això ha estat origen d'una penalització de "stop and go" de cinc minuts al llarg de la carrera. Aquesta aturada l'ha deixat al bell mig d'un grup que encara li ha fet perdre més temps, ja que els rivals portaven monoplaces amb motors Mercedes, inabastables en les rectes del circuit. Vettel i els dos pilots de McLaren l'han passat en la darrera fase de la carrera. Alonso ha hagut de fer fins i tot la ultima volta amb l'aleró davanter trencat a causa d'un contacte amb el McLaren de Jenson Button. Al final ha entrat vuitè darrera Button, tot i que després de la cursa Kevin Magnussen, que havia entrat sisè,  ha estat penalitzat per una maniobra poc esportiva en la lluita amb l'asturià, i s'ha classificat setè.

 

Classificació

 1. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1h24m36.556s

2. Nico Rosberg Mercedes +3.383s

3. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +28.032s

4. Kimi Raikkonen Ferrari +36.815s

5. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +52.196s

6. Jenson Button McLaren-Mercedes +54.580s

7. Fernando Alonso Ferrari +1m01.162s

8. Sergio Perez Force India-Mercedes +1m04.293s

9. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1m05.347s

10. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +1m05.697s

11. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +1m11.920s

12. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +1m14.262s

13. Felipe Massa Williams-Mercedes +1m15.975s

14. Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1m22.447s

15. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1m30.825s

16. Max Chilton Marussia-Ferrari -1 volta

17. Marcus Ericsson Caterham-Renault -1 volta

18. Jules Bianchi Marussia-Ferrari -5 voltes

 

Retirats

    Lewis Hamilton        Mercedes                 38 voltes

    Romain Grosjean       Lotus-Renault            33 voltes

    Pastor Maldonado      Lotus-Renault            1 volta

    Andre Lotterer        Caterham-Renault         1 volta

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut