L'actual campió de l'NBA no podrà disputar el Mundial amb l'Argentina. (Foto: EFE)
L'actual campió de l'NBA no podrà disputar el Mundial amb l'Argentina. (Foto: EFE)
Bàsquet

L'argentí Manu Ginobili no jugarà el Mundial de bàsquet per decisió dels San Antonio Spurs

L'escolta argentí Manu Ginobili no jugarà finalment el Mundial de bàsquet, que es disputa a l'estat espanyol del 30 d'agost al 14 de setembre, després que els San Antonio Spurs no han autoritzat el jugador a participar en el torneig.

Actualitzat

L'escolta argentí Manu Ginobili no jugarà finalment el Mundial de bàsquet, que es disputa a Madrid i Barcelona, entre d'altres seus de l'estat espanyol, del 30 d'agost al 14 de setembre, després que els San Antonio Spurs no han autoritzat el jugador a participar en el torneig. El de Bahía Blanca ja havia rebut durant la setmana una carta del seu equip en què li negaven la participació en la seva selecció. El jugador tenia esperances, i aquest dimecres havia entrat a la llista dels 15 convocats pel Mundial.

La Confederació Argentina de bàsquet, però, ha confirmat la notícia aquest dijous i ha explicat que la decisió de la no autorització s'ha pres "aplicant la clàusula de l'acord FIBA/NBA sobre limitacions i altres requeriments sobre la participació de jugadors de l'NBA en les seleccions nacionals".

A més, els Spurs han explicat que els jugadors que disputen la lliga NBA "no estan autoritzats a participar en la seva selecció nacional quan existeixi un problema mèdic raonable que impliqui que la seva participació pugui posar en un risc físic el jugador".

Ginobili, actual campió de l'NBA amb el San Antonio Spurs, va patir una lesió durant la final davant dels Miami Heat. Tot i que els terminis de recuperació són els adequats, la franquícia americana no s'ha quedat tranquil·la amb els informes mèdics presentats per la selecció.

Ginobili no podrà rememorar el bon paper del 2004, quan es van proclamar campions olímpics, liderats per Ginobili.

El jugador ha volgut comunicar la decisió del seu equip des del seu compte del Twitter:

 

Anar al contingut