Motor

Nani Roma fa història al Ral·li de la Baja Aragón amb el vuitè triomf

Nani Roma ha guanyat per vuitena vegada la Baja Aragón en cotxes, amb 25 segons d'avantatge sobre Orlando Terranova, mentre que en la competició de motos Gerard Farrés ha aconseguit la victòria. Laia Sanz s'ha retirat per una gastroenteritis.

Actualitzat

El pilot català Nani Roma ha guanyat per vuitena vegada la Baja Aragón en cotxes, amb 25 segons d'avantatge sobre Orlando Terranova, mentre que en la competició de motos Gerard Farrés ha aconseguit la victòria.

La 31a edició d'aquest ral·li ha acabat amb un dels resultats més ajustats que es recorden, ja que Roma ha hagut de lluitar fins a l'últim metre per guanyar a Terranova, que ha començat l'etapa amb un desavantatge de 33 segons. En la primera de les dues especials, Nani ha aconseguit ampliar l'avantatge a més d'un minut, però en l'últim tram ha estat derrotat per Terranova, que al final ha deixat el cronòmetre en 9:21:49 davant del 9:21:24 del pilot català.

Amb aquesta victòria, Roma s'ha convertit en el pilot amb més triomfs en la història de la prova: l'ha guanyat quatre vegades en motos i quatre en cotxes, i iguala Jean Louis Schlesser en la categoria de cotxes.

El guanyador s'ha mostrat  "molt content" a la meta, però "cansat", ja que ha estat "molt difícil" i "molt intensa", segons ha assenyalat en unes declaracions difoses per l'organització. El podi de la prova en la categoria de cotxes l'han completat el polonès Martin Kaczmarski, de l'escuderia Mini com Nani Roma, i Terranova.

En motos, Gerard Farrés, amb un temps de 09:51:55, ha dominat la prova des del primer moment, amb l'excepció de l'últim tram de l'etapa d'avui, en què ha baixat el ritme per assegurar la victòria.

Dos pilots que participaven per primera vegada, el gallec Adrián Garrido, i Marc Solá, han ocupat el segon i tercer llocs de la cursa, mentre que la campiona mundial d'enduro Laia Sanz ha abandonat per una forta gastroenteritis.

En quads, l'aragonès Mario Gajón ha reeditat el triomf que va aconseguir l'any passat, encara que la victòria en la categoria de Campionat del Món se l'ha emportat Alexandre Giroud.

El kazakh Artur Ardavicius, un altre dels debutants, s'ha imposat en camions, mentre que en buggies ha vençut Jordi Abril, per davant d'Isidre Esteve, que ha estat segon.

En aquesta edició, en la qual per primera vegada s'ha disputat la ParaBaja (cotxes, buggies i quads) per a pilots amb lesions medul·lars, han participat 68 cotxes, 17 buggies, 75 motos i quads, i 6 camions.