Fórmula 1

Quarta victòria de Rosberg, que evita amb comoditat la remuntada de Hamilton

Rosberg s'ha adjudicat sense cap problema el Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 disputat aquest diumenge. Ha guanyat a Hockenheim després d'haver sortit primer a la graella i havent-se trobat tota la cursa en solitari. Bottas i Hamilton han completat el podi. Ara el teutó li treu catorze punts als seu company de Mercedes. Fernando Alonso ha acabat cinquè.

Actualitzat

Nico Rosberg s'ha adjudicat sense cap problema el Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 disputat aquest diumenge. Ha guanyat a casa després d'haver sortit primer a la graella, havent-se trobat tota la cursa en solitari. Valteri Bottas i Lewis Hamilton han completat el podi.

Nico Rosberg s'ha adjudicat sense cap problema el Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 disputat aquest diumenge. Ha guanyat a Hockenheim després d'haver sortit primer a la graella, havent-se trobat tota la cursa en solitari. Valteri Bottas i Lewis Hamilton han completat el podi.

 La cursa ha començat amb ensurt en el primer revolt. Rosberg s'ha situat al capdavant; Bottas ha passat a continuació, però Massa i Magnussen s'han tocat. El pilot brasiler havia frenat una mica abans per evitar xocar amb el seu company a Williams. Magnussen ha perdut molt de temps, però el monoplaça de Felipe Massa va bolcat i fins i tot ha fet uns quants metres de caper vall . Sebastian Vettel i Fernando Alonso han aprofitat l'ocasió per situar-se tercer i quart, mentre que Daniel Ricciardo, per evitar l'accident, ha perdut moltes posicions.

Nico Rosberg, sense l'amenaça directa del seu company d'equip, que ha pres la sortida des del vintè lloc, ha fet la carrera en solitari i sense ensurts, tot i que com va passar en la cursa precedent, no ha pogut treure tant avantatge al millor pilot classificat de Williams. El pilot alemany de Mercedes ha fet tres aturades al box, i la victòria fa que augmenti el seu avantatge en la classificació del campionat. Ara li porta 14 punts a Hamilton.

El seu company d'equip ha protagonitzat una remuntada accidentada, en la que s'ha arribat a tocar amb tres rivals, Adrian  Sutil, Kimi Raikkonen i Jenson Button. El xoc amb el pilot de McLaren li ha fet malbé el frontal del seu Mercedes, tot i que l'equip no ha decidit substituir.lo  en la seva aturada al box. El pilot anglès ha pres la sortida amb els pneumàtics més durs i ha fet l'últim dels quatre relleus amb el compost més tou. Ha aconseguit arribar rere de Valtteri Bottas, que ha fet l'ultima part de la carrera amb el pneumàtic més dur, però no l'ha pogut avançar. Bottas s'ha defensat molt be, i Hamilton no disposava dels pneumàtics en bones condicions. D'aquesta manera, el jove pilot de Williams ha acabat segon pujant per tercer cop consecutiu en el podi. Hamilton ha completat dons el podi de la cursa.

Sebastian Vettel ha mantingut una lluita aferrissada amb Fernando Alonso en la primera part del Gran Premi. Les posicions només s'han invertit després de la seva segona aturada per canviar pneumàtics, però l'estratègia de Red Bull ha estat més encertada que la de Ferrari. En aquest canvi Vettel ha posat pneumàtics tous, mentre que Alonso els ha canviat per durs. El pilot alemany ha avançat l'ultima aturada i el resultat l'ha afavorit. Alonso ha perdut moltes posicions després de l'ultima aturada. Ha aconseguit passar Button i, sobre tot Ricciardo, i al final ha acabat cinquè. El pilot asturià ha tornat a repetir en una fase de la carrera, quan Vettel portava pneumàtics tous, un duel com el de Silverstone, tot i que encara ha estat més espectacular i durader el que ha protagonitzat amb Ricciardo, amb els dos cotxes constantment en paral·lel.

Nico Hulkenberg que com Bottas, només ha fet dues aturades al box, ha superat Button en l'ultima part de la cursa, i ha estat setè. Kevin Magnussen, que ha pogut continuar la carrera després l'accident de la primera volta, ha acabat novè. Felipe Massa, que no ha tingut cap ferida tot i l'espectacularitat de l'accident de la primera volta, s'ha queixat de la maniobra del pilot de McLaren, tot i que els comissaris del Gran Premi han considerat que havia estat un incident normal de cursa.

 

Classificació

 

1. Nico Rosberg          Mercedes               1h33m42.914s

 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes      +20.789s 

 3. Lewis Hamilton        Mercedes               +22.530s 

 4. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault       +44.014s 

 5. Fernando Alonso       Ferrari                +52.467s 

 6. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault       +52.549s 

 7. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes   +1m04.178s

 8. Jenson Button         McLaren-Mercedes       +1m24.711s

 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes       -1 volta

10. Sergio Pérez          Force India-Mercedes   -1 volta

11. Kimi Räikkönen        Ferrari                -1 volta

12. Pastor Maldonado      Lotus-Renault          -1 volta

13. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault     -1 volta

14. Esteban Gutiérrez     Sauber-Ferrari         -1 volta

15. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari       -1 volta

16. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault       -2 voltes

17. Max Chilton           Marussia-Ferrari       -2 voltes

18. Marcus Ericsson       Caterham-Renault       -2 voltes

 

Retirats

Adrian Sutil          Sauber-Ferrari         47 voltes
Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault     44 voltes
Romain Grosjean       Lotus-Renault          26 voltes
Felipe Massa          Williams-Mercedes       0 voltes

 

 
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut