La pilota oficial de la Lliga Endesa.
Bàsquet

La CE insta Espanya a eliminar les restriccions de jugadors comunitaris als seus equips de bàsquet

La Comunitat Europea ha demanat a Espanya que modifiqui la seva normativa sobre la composició dels equips de bàsquet, ja que creu que discrimina els jugadors formats dintre d'Europa però fora del territori espanyol. La reglamentació de la Federació Espanyola i de l'Associació de Clubs exigeix que els equips tinguin un mínim de 4 jugadors europeus que hagin jugat almenys 3 temporades en un conjunt espanyol entre els 13 i els 16 anys.

Actualitzat

La Comunitat Europea ha demanat a Espanya que modifiqui la seva normativa sobre la composició dels equips de bàsquet, ja que creu que discrimina els jugadors formats dintre d'Europa però fora del territori espanyol. L'Estat té 2 mesos per notificar l'adopció de mesures en aquest tema. En cas contrari, pot ser denunciada davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

La reglamentació de la Federació Espanyola i de l'Associació de Clubs exigeix que els equips de les seves competicions tinguin un mínim de 4 jugadors europeus que hagin jugat almenys 3 temporades en un conjunt espanyol durant la seva edat de formació (entre els 13 i els 16 anys). La CE creu que aquesta condició és més fàcil de complir pels jugadors espanyols, el que situa la resta d'europeus en una "situació de desavantatge particular".

L'ACB ha fet públic un comunicat en què reconeix que fa mesos que està estudiant un canvi en aquesta normativa adoptada el 19 de juliol del 2011, i convida els altres dos firmants de l'acord, la Federació Espanyola i l'Associació de Jugadors de Bàsquet (ABP), a negociar per establir un nou marc jurídic adequat a la normativa europea. L'ABP vol estudiar el dictamen de la CE abans d'adoptar una posició.

Anar al contingut