Futbol

El Reial Madrid torna a guanyar la final de la Copa del Rei contra el Barça a Mestalla (1-2)

La setmana passada, el Barça va quedar fora de la Champions, després es va complicar la Lliga a Granada i aquest dimecres ha perdut la Copa del Rei. Tot això en només una setmana. El rei de Copes ha vist com el Madrid li ha guanyat el primer clàssic de la temporada i els blancs han tornat a vèncer els blaugrana en una final de Copa i, a Mestalla, com fa tres temporades. Aquest cop, per 1-2. Di María ha marcat als 11 minuts. En la represa, Bartra ha empatat, però Bale ha fet l'1-2 definitiu. Neymar ha fet un pal al 90.

Actualitzat

Les incògnites d'abans del partit s'han començat a resoldre, un cop conegudes les alineacions. Bartra, amb l'alta mèdica just abans del partit, ha fet parella amb Mascherano. I Isco ha estat a l'onze titular dels blancs en el lloc del lesionat Cristiano Ronaldo, que ha vist el partit des de la grada.

El Reial Madrid ha sortit amb un plantejament atrevit, amb la intenció de marcar el ritme i ho ha aconseguit. En els primers minuts, però, Mateu Lahoz ha volgut tallar qualsevol excés de força amb una groga a Isco, en la primera falta del partit, sobre Neymar, al minut 5. Els avisos a la porteria rival els ha iniciat el Madrid amb dues rematades de Bale a fora.

Al minut 11, ha arribat el 0-1 de Di María. La jugada comença amb una pilota que perd Alves tocant l'àrea rival. Contraatac que condueix Isco i Benzema fa l'assistència a Di María perquè marqui. L'argentí havia guanyat la posició a Jordi Alba i el seu xut, tot i que la toca lleugerament Pinto, entra al fons de la porteria.

Jordi Alba, amb una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa dreta, s'ha quedat als vestidors a la mitja part. En el seu lloc ha entrat Adriano. En el segon temps, el Madrid ha tingut una bona sortida com en el primer. Bale ha tornat a disposar de dues bones ocasions que han acabat a fora. El Barça s'ho mirava impotent, desdibuixat, sense idees, perdent pilotes. Ni a nivell individual ni col·lectiu funcionava el conjunt blaugrana.

Per intentar buscar una solució, Martino ha donat entrada a Pedro en el lloc de Cesc, quan quedava mitja hora. Tot just al minut 65 ha arribat la primera ocasió del Barça. Ha estat un xut de Bartra des de fora de l'àrea que Casillas ha enviat a córner. Precisament, Bartra ha aconseguit l'empat, 1-1, quatre minuts després, en rematar de cap un córner que ha executat Xavi. El de Sant Jaume dels Domenys ha trencat 1.029 minuts d'imbatibilitat d'Iker Casillas, que no havia encaixat cap gol a la Copa.

Arran de l'empat, el Barça ha tingut els seus millors moments del partit, on ha buscat la victòria. Però el Madrid ha seguit insistint també. Primer, Modric ha enviat un xut al pal. Finalment, Bale, en una gran acció individual al contraatac, ha superat Bartra i ha fet l'1-2. El central blaugrana s'ha lesionat i Alexis l'ha substituït. Ja en el 90, Neymar ha tingut un xut al pal que hauria forçat la pròrroga. El Madrid guanya, doncs, la dinovena Copa del Rei.