Futbol

Un Barça desconegut naufraga al Calderón i cau eliminat de la Champions en perdre 1-0

El Barça ha dit adéu a la Champions, en un molt mal partit dels blaugranes, que han estat completament desconegut al Vicente Calderón. Els del Tata Martino, obligats a marcar després de l'1-1 al Camp Nou, han naufragat i han vist com Koke, al minut 5, situava l'1-0 que acabaria sent definitiu. Fins a tres pals han tingut els "colchoneros", en un autèntic bany que han protagonitzat, sobretot en la primera part

Actualitzat

El Barça ha dit adéu a la Champions, en un molt mal partit dels blaugranes, que han estat completament desconeguts al Vicente Calderón. Els del Tata Martino, obligats a marcar, després de l'1-1 al Camp Nou, han naufragat i han vist com Koke, al minut 5, situava l'1-0 que acabaria sent definitiu. Fins a tres pals han tingut els "colchoneros", en un autèntic bany que han protagonitzat, sobretot en la primera part.

Ambient de gala al Calderón, ple a vessar, per rebre els "colchoneros" i el Barça, com es mereix un partit de tornada als quarts de la Champions, amb tot en joc. Tot i que en els minuts inicials Iniesta s'ha situat a l'esquerra i Messi de fals nou, als cinc minuts el Tata Martino ha situat els seus homes com havia assajat. Per tant, Neymar a l'esquerra, Messi a la dreta i Cesc de fals nou.

El Barça havia promès que sortiria amb l'objectiu de ser el primer a marcar, bàsicament perquè estava obligat a fer un gol per seguir a Europa. Però el cert és que els els blaugranes han naufragat en una primera part de domini i control absolut de l'Atlètic. Bany en el joc i també en les ocasions, en què ningú ha trobat a faltar Diego Costa, que finalment s'ha quedat a la grada per molèsties, ni tampoc Ardan Turan, amb pubàlgia. 1-0 d'avantatge dels "colchoneros" al descans, del tot enganyós perquè els de Simeone podrien haver marcat com a mínim tres gols més, ja que han tingut tres pals.

El primer pal, d'Adrián, ha estat en la mateixa jugada que ha acabat amb l'1-0 de Koke, al minut 5. Amb el Barça superat i desbordat, David Villa ha tingut fins a dos pals més. Un al minut 11 i l'altre al 19. Del Barça, l'únic que ha destacat en el primer temps ha estat una gran acció de Neymar a la banda esquerra, amb dríblings i túnel inclòs a Tiago. Una acció que Messi no ha sabut acabar amb gol.

A l'inici del segon temps ha semblat que el Barça mostrava símptomes de millora. Lluny de ser una realitat ha estat un miratge. Messi ha seguit desaparegut. L'Atlètic ha tingut la sentència a les botes de Gabi, que ha xutat molt malament i Pinto l'ha pogut treure amb el peu. Amb Alexis i Pedro de refresc al terreny de joc -sense Cesc ni Iniesta-, Alexis ha assistit Neymar en una ocasió d'or que podia haver forçat la pròrroga. El brasiler ha rematat amb el cap tan ajustat que la pilota ha sortit fregant el pal dret.