Barça

Interior podria obrir un segon expedient al Barça per cedir entrades als violents

El conseller Ramon Espadaler va explicar ahir a un programa de TVE que Interior estudia obrir un segon expedient al Barça per cedir entrades als violents i no informar d'això els Mossos d'Esquadra. El vicepresident de l'àrea social del Barça, Jordi Cardoner, ha afirmat que el Barça no té constància d'aquest segon expedient però que acataran la decisió de la Conselleria d'Interior i ha refermat que s'augmentaran les mesures de seguretat per accedir al Camp Nou.

Actualitzat

El conseller Ramon Espadaler va explicar ahir a un programa de TVE que Interior estudia obrir un segon expedient al Barça per cedir entrades als violents i no informar d'això els Mossos d'Esquadra.

"No sóc partidari de la grada d'animació al Camp Nou", va dir. "Tenim indicis raonables que el Barça ha cedit entrades, directament o indirectament, a persones amb antecedents que no haurien d'entrar a l'estadi. Després de la bengala, estem a les portes d'obrir un segon expedient informatiu que pot derivar en una segona sanció. Si se'ls ha escapat de les mans, ho hem de corregir. Serem expeditius", va explicar.

El Departament d'Interior lamenta que el FC Barcelona no informés el coordinador de seguretat dels Mossos d'aquesta venda d'entrades i de la possibilitat que arribessin a persones violentes, fet que es faria constar en aquest segon expedient si finalment la direcció general d'Administració de Seguretat decideix incoar-lo.

El Departament d'Interior ja va obrir la setmana passada un primer expedient al club en el qual els Mossos d'Esquadra proposen que se sancioni el FC Barcelona per una infracció molt greu, amb una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros, per l'entrada i llançament d'una bengala.

Els Mossos mantenen oberta la investigació per intentar identificar l'autor del llançament de la bengala que va sortir des de la tercera graderia i va anar a parar a la zona on hi havia els Ultrasur del Reial Madrid, que la van tornar a llançar cap a l'afició culer.

Dilluns passat, el club va reconèixer que repartia entrades a baix cost (110 entrades a 10 euros) a determinats col·lectius, però que l'error comès, segons Rosell, és no haver informat de l'assumpte els Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, segons va informar el portaveu, Toni Freixa, el club ja va decidir avortar l'operació de la graderia d'animació. "Decidim vendre des del primer partit del 2013 a determinats col·lectius penyistes. Eren 110 entrades a 10 euros per a la ubicació en el gol sud baix. Va ser durant sis partits, però va passar el succés de la bengala", va insistir.

El vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, ha afirmat, aquest matí, que el Barça no tenia constància del segon expedient, però que acataran la decisió de la Conselleria d'Interior, i ha refermat que s'augmentaran les mesures de seguretat per accedir al Camp Nou.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut