Barça

El Barça sentencia la visita del Racing al Camp Nou amb un còmode 3-0

El Barça ha retornat a la Lliga amb tota la concentració possible i no ha permès que la derrota al Benito Villamarín en la Copa afectés negativament el seu rendiment en l'estrena de la segona volta del campionat. Els de Guardiola han resolt la visita del Racing de Santander al Camp Nou amb un còmode 3-0, triomf que suposa la 14a victòria consecutiva dels blaugranes a la Lliga. Pedro ha inaugurat el marcador només començar i Messi, de penal, ha fet el 2-0 a la mitja hora. Iniesta, ja a la segona meitat, s'ha encarregat d'arrodonir el resultat amb el definitiu 3-0. Tràmit enllestit, i a pensar en l'Almeria.

Actualitzat
Un gol matiner de Pedro ha dinamitat tots els dubtes -gran esperança per a alguns- que podria haver generat la derrota de dimecres passat amb el Betis a la Copa. Abans del partit, Guardiola havia insistit a l'hora de reclamar de nou atenció i l'equip només ha trigat dos minuts a fer l'1-0 i demostrar que continua rendint a un gran nivell.

Amb el Racing situant-se sobre la gespa, una bona combinació entre Villa i Messi ha permès a l'argentí encarar Toño, superar la sortida desesperada del porter càntabre amb una vaselina i fer possible així que Pedro, amb un toc de pit sobre la mateixa línia de gol, obrís el marcador.

El gol, òbviament, ha castigat l'ànim dels de Miguel Ángel Portugal però de cap manera ha suposat la renúncia a un plantejament sòlid, basat en una defensa avançada i consistent. Els problemes per al Racing han arribat en la creació, quan el seu futbol s'ha topat amb la pressió asfixiant dels culers. El Barça ha tancat els càntabres al seu camp, anticipant-se una vegada i una altra, ofegant el rival en un inici demolidor.

Enmig d'aquest domini tan clar, Villa ha perdonat el segon i, poc després, Toño -molt efectiu al llarg de l'enfrontament- salvava una doble oportunitat de Messi i Puyol per, tot seguit, evitar el gol en una arribada franca d'Adriano. El Barça no trobava el camí per deixar el partit encarrilat i ha hagut d'esperar a un penal clar d'Henrique sobre Villa perquè Messi fes el 2-0 des dels onze metres.

Era el minut 31 i fins al descans els de Guardiola han continuat manant amb autoritat, perdonant algun altre gol i veient com Valdés evitava que el Racing escurcés diferències amb unes intervencions determinants en les dues úniques aproximacions perilloses dels càntabres en tot el primer temps.

El Racing insisteix, Iniesta decideix

El Barça ha arrencat la segona meitat adormit i el Racing ha demostrat que els seus últims minuts de bon joc al final de la primera meitat no han estat només un rampell. Els de Portugal han pressionat els culers buscant l'esperança però aquesta ha acabat del tot enterrada quan, en el minut 56, Iniesta s'inventava un xut des de la frontal per fer el 3-0 i enterrar el partit.

El Racing s'ha rendit a l'evidència i el Barça s'ha limitat a dominar el ritme de joc i buscar algun altre gol per acontentar un públic que s'ha passat molts minuts fent l'onada. Toño ha estat el culpable que els locals no aconseguissin una altra "maneta" avortant les arribades de Villa, Messi i Iniesta i, finalment, el Barça ha hagut de conformar-se amb un no gens menyspreable 3-0. Amb aquest triomf -el 14è- el Barça de Guardiola iguala la millor ratxa de victòries seguides de l'equip en la història de la Lliga. Una fita que havia assolit anteriorment el Barça de Rijkaard en la temporada 2005-2006.

Puyol és dubte

Carles Puyol no ha acabat el partit amb el Racing ja que ha estat substituït al descans per precaució després de notar unes molèsties físiques al genoll esquerre. Piqué, que havia vist l'inici de l'enfrontament des de la banqueta, s'ha encarregat de suplir el capità durant els segons 45 minuts.

Zubizarreta: "Dani Alves es vol quedar, i nosaltres que es quedi"

El director esportiu del FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, ha expressat el desig de l'entitat catalana que el brasiler Dani Alves es quedi i arribin a bon port les negociacions per a la seva renovació, que en aquests moments estan estancades. "Dani es vol quedar, i nosaltres que es quedi", ha assenyalat taxativament l'executiu del Barça a la mitja part del partit de Lliga al Camp Nou contra el Racing de Santander.

Zubizarreta ha assegurat que encara no hi ha resposta per part del jugador a la proposta econòmica que li ha presentat el Barça, encara que algunes fonts apunten que, per ara, el brasiler no estaria gaire d'acord amb les quantitats, i sí amb els anys, fins al 2015. "Vam tenir una reunió i a veure com podem anar avançant en aquest camí que sé que és complex. Jo sé que ell vol quedar-se i nosaltres volem que es quedi, però això s'ha de convertir en un contracte. Nosaltres sempre serem optimistes, però també realistes, i això s'ha de treballar perquè és futbol", ha afegit.