Tenis

Robredo es classifica per als vuitens de final de l'Open d'Austràlia, on s'enfrontarà amb Federer

Tommy Robredo s'ha classificat per als vuitens de final de l'Open d'Austràlia de tenis. L'olotí ha superat en tercera ronda l'ucraïnès Serguei Stakhovski per 3 sets a 1. Després de perdre el primer set 7-5, el català s'ha refet i s'ha imposat en els tres següents per 6-2, 6-4 i 6-2. Robredo jugarà ara contra el suís Roger Federer, que ha eliminat sense problemes el belga Xavier Malisse per 6-3, 6-3 i 6-1. També han passat ronda el murcià Nicolás Almagro, que ha derrotat en tres sets el croat Ivan Ljubicic, Fernando Verdasco, botxí del japonès Kei Nishikori, i altres favorits al títol com Novak Djokovic, Tomas Berdych o Andy Roddick.

Actualitzat
Després d'un any 2010 per oblidar, Tommy Robredo sembla disposat a recuperar el seu millor nivell aquesta temporada. De moment, l'olotí ja s'ha classificat per quart any consecutiu per disputar els vuitens de final de l'Open d'Austràlia en desfer-se en tercera ronda de l'ucraïnès Serguei Stakhovski per 5-7, 6-2, 6-4 i 6-2. Tot i cedir un primer set molt igualat, Robredo s'ha refet i ha pogut emportar-se els tres següents de manera consecutiva.

Robredo no tindrà gens fàcil poder accedir als quarts de final del primer Grand Slam de la temporada. El seu pròxim rival serà el suís Roger Federer, defensor del títol i que s'ha desfet per la via ràpida del belga Xavier Malisse, botxí del català Albert Montañés en segona ronda, per un contundent 6-3, 6-3 i 6-1. Precisament Federer es torna a creuar en el camí de l'olotí a Melbourne, on el 2007 va acabar amb les seves aspiracions de classificar-se per a les semifinals del torneig.

Aquesta matinada també ha aconseguit el seu pas per a la ronda següent el murcià Nicolás Almagro, que ha derrotat el croat Ivan Ljubicic en tres sets per 6-4, 7-6 i 6-3 i Fernando Verdasco, que s'ha desfet del japonès Kei Nishikori per 6-2, 6-4 i 6-3. Tampoc han fallat altres favorits com el serbi Novak Djokovic, que s'ha beneficiat de la retirada del seu compatriota Victor Troicki, el txec Tomas Berdych, botxí del francès Richard Gasquet, i el nord-americà Andy Roddick, que ha eliminat l'holandès Robin Haase. Aquest dissabte, Rafa Nadal buscarà la classificació per als vuitens de final davant el gegant australià Bernard Tomic.

La sorpresa més sonada del dia, però, ha estat en el quadre femení, en què una de les màximes aspirants al títol i finalista l'any passat, la belga Justin Henin, ha quedat fora a mans de la russa Svetlana Kutznesova. Sí que han passat, en canvi, altres favorites com la danesa Caroline Wozniacki o la russa Maria Xarapova.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut