Barça

El Barça goleja el Màlaga i es proclama campió d'hivern amb un rècord històric de 52 punts (4-1)

El Barça segueix destrossant rècords a un ritme vertiginós. Els blaugranes van golejar el renovat Màlaga de Manuel Pellegrini al Camp Nou per 4-1 amb gols d'Iniesta, Pedro i Villa per partida doble, i han tancat la primera volta de la Lliga amb una xifra històrica de 52 punts, quatre més que el Reial Madrid. Duda, de falta, va fer el gol de l'honor dels visitants. A més, els homes de Guardiola també van sumar el seu partit 28è de manera consecutiva sense conèixer la derrota, superant el rècord de 27 de la temporada 1973-1974 amb Johan Cruyff com a jugador i Rinus Michels a la banqueta. En definitiva, uns números de campió.

Actualitzat
Aplaudiments al Camp Nou minuts abans de començar per l'empat del Reial Madrid contra el cuer, l'Almeria, que donava al Barça el títol honorífic de campió d'hivern sense ni tan sols haver de guanyar. Però, per si de cas, Guardiola va treure l'equip de gala contra el nou ric de la Lliga, el Màlaga de Pellegrini, i la maquinària blaugrana va carburar a tota potència des del xiulet inicial.

Després de l'avís d'Abidal, cada vegada més ofensiu, Iniesta no va perdonar amb un xut molt ajustat en el minut 7 que va sorprendre Asenjo. El manxec, segon millor jugador del món i l'únic futbolista de camp que va ser titular en tots els partits juntament amb Víctor Valdés, va fer el seu sisè gol a la Lliga. Si la rematada d'Iniesta va ser esplèndida, la de Xavi en el minut 14 no ho va ser menys, però el travesser va retardar només uns quants segons el 2-0, perquè un minut després, Villa sí que va poder superar Asenjo després d'una magnífica assistència de Messi. L'asturià ja suma 13 gols a la Lliga i l'argentí, 14 assistències, xifra que el confirma com el millor assistent del campionat.

Entre tanta llum, una ombra: la lesió d'Alves en el minut 25, de tipus muscular, que li va impedir continuar jugant. El lateral brasiler té una petita lesió al bíceps femoral de la cama dreta i Adriano el va substituir. D'una altra jugada de tiralínies, amb Messi en el paper d'assistent, va néixer el 3-0. Iniesta no aconsegueix superar Asenjo, però sí que ho fa Pedro, amb la canya a punt. Desè gol a la Lliga del canari, que ha marcat en els últims quatre partits. En plena allau blaugrana, Messi va disposar de dues clares ocasions per fer el quart abans del descans però el guardonat amb la Pilota d'Or no va trobar el camí del gol. Manuel Pellegrini, des de la banqueta visitant, no volia ni mirar al terreny de joc davant la manifesta superioritat local.

Baixa el ritme

Els de Guardiola van abaixar el ritme a la represa i el Màlaga, mitjançant Duda, va escurçar diferències amb un golàs de falta directa. El gol encaixat va despertar els blaugranes, que van tornar a moure la pilota amb molta rapidesa. De les botes de Xavi va néixer el 4-1, marcat de nou per Villa, el número 14 del seu compte personal en la Lliga, un menys dels que va fer Ibrahimovic la temporada passada en tota la Lliga.

Amb el partit completament decidit, Guardiola va donar uns minuts a Afellay i Bojan, que encara va tenir temps per culminar la "maneta", però el seu xut el va desviar Asenjo amb el peu. El Barça, amb aquesta nova victòria, tanca una primera volta immillorable amb 52 punts, un rècord històric del campionat, i amb quatre més que el Reial Madrid, un avantatge per afrontar amb garanties d'èxit el segon tram de la temporada.

Milito es queda al Barça

Gabi Milito continuarà finalment al Barça. El director esportiu blaugrana, Andoni Zubizarreta, ho va confirmar al descans del partit al Camp Nou després que el central argentí ha refusat les ofertes que tenia sobre la taula, entre elles una del Màlaga. Tot i que les negociacions amb el club andalús estaven molt avançades, Milito ha decidit continuar al Barça, equip amb el qual té contracte fins al 30 de juny del 2012. Ni el jugador ni el Barça han trobat cap oferta interessant i Milito acabarà la temporada a Barcelona a les ordres de Pep Guardiola, tal com desitjava el tècnic blaugrana.