Barça

El Barça comença l'any amb una treballada victòria contra el Llevant i es referma en el liderat (2-1)

Al Barça no se li han indigestat els torrons en el primer partit de l'any 2011. Els blaugranes han patit més del compte per derrotar el Llevant al Camp Nou i sumar una victòria que els permet refermar-se en el liderat de la Lliga. Sense Messi, Piqué i Puyol, el Barça s'ha estavellat contra un rival molt ben ordenat durant la primera part. Però només començar la segona meitat, Pedro ha obert la llauna en el minut 47. El mateix jugador canari semblava fer la sentència amb el segon en el minut 58 però Stuani ha retallat distàncies en el marcador i ha posat la por al cos als blaugranes, que han acabat demanant l'hora.

Actualitzat
Bon ambient a les graderies del Camp Nou en el primer partit del 2011. Poc abans de començar el duel contra el Llevant, Xavi ha rebut un merescut homenatge de l'afició després d'igualar el rècord de Migueli amb 549 enfrontaments defensant la samarreta blaugrana. Amb les baixes de Messi, Piqué i Puyol, Guardiola ha sorprès situant Sergio Busquets com a central fent parella amb Abidal. Malgrat aquestes absències, el Barça s'ha conjurat per tornar a la competició amb bon peu, però s'ha trobat amb un Llevant molt ordenat que l'ha fet patir més del previst. El mateix equip que va encaixar vuit gols al Bernabéu en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei ha estat capaç d'aturar el joc ofensiu dels blaugranes, molt més espessos que de costum.

Iniesta, de llarg el jugador més endollat del seu equip, ha estat el primer que ha posat a prova Manolo Reina amb un xut que el porter del Llevant ha desviat a córner amb la punta dels dits. Tot i el domini blaugrana, els granotes no han renunciat a l'atac i fins i tot han donat tres ensurts sobre la porteria de Valdés. Sense la brillantor de jornades anteriors, el Barça ha buscat obrir la llauna i Nano, sota els pals, ha evitat el gol de Bojan. Els de Guardiola han jugat sense fluïdesa en atac i al descans el Llevant ha aconseguit mantenir la seva porteria a zero.

Pedro obre la llauna

La resistència del Llevant s'ha acabat tot just començar la segona meitat. Dani Alves ha fet una assistència que Pedro ha convertit en l'1 a 0. El canari ha tornat a ser protagonista en una gran jugada, de nou amb Alves, que ha fet una passada enrere. Pedro, amb un gran xut des de la frontal, ha fet el segon en el minut 58, un gol que semblava deixar el partit vist per a sentència.

El Barça ha buscat el tercer amb insistència i Pedro ha estat a punt de completar el seu primer "hat-trick" com a blaugrana a la Lliga amb una vaselina que s'ha estavellat al travesser. L'entrada de Thiago per Mascherano ha donat més rapidesa al joc ofensiu dels blaugranes i, precisament després d'una gran jugada individual del migcampista del filial, Villa ha tornat a perdonar el tercer. Tant perdonar ha provocat que el Llevant estirés tímidament les línies i, a vuit minuts per al final, Stuani ha retallat distàncies de forma sorprenent amb una volea imparable. Malgrat el patiment final, el Barça ha acabat sumant la primera victòria del 2011 i es referma en el liderat en solitari de la Lliga amb cinc punts més que el Reial Madrid, que aquest dilluns visitarà el camp del Getafe.

Un cop finalitzat el matx, Xavi ha tornat a rebre el reconeixement de l'afició del Camp Nou per haver igualat el rècord de partits disputats amb el Barça. El migcampista egarenc fins i tot ha pogut enviar un missatge d'agraïment als aficionats davant l'aplaudiment general de tot l'estadi.